14. ožu 2024.

Novo ime, novi ja: pozdravite modele EX40 i EC40!

Mi pojednostavljujemo i standardiziramo nazive naših modela za potpuno električne automobile, što znači da će XC40 Recharge i C40 Recharge ubuduće dobiti nove pločice s imenom.

Automobili Volvo EX40 i EC40

Volvo EX40 i EC40

Čemu promjena? To je sve dio našeg opredjeljenja da postanemo proizvođač potpuno električnih automobila do 2030. godine. Pojednostavljamo stvari za vas, tako da možete lako identificirati naše električne modele. Počevši od danas, naši potpuno električni XC40 Recharge i C40 Recharge će biti preimenovani u EX40 i EC40. Sa ovim novim pločicama s imenom, naši električni šampioni se sada neprimjetno uklapaju sa našim drugim potpuno električnim (EV) modelima: EX30, EX90 i EM90.


Značka za punjenje nije uklonjena samo sa modela EX40 i EC40. Ubuduće, Recharge je također izbačen iz naših vrlo popularnih plug-in hibridnih modela, koji se sada označavaju jednostavno sufiksom T6 ili T8 koji označava različite nivoe izlazne snage. Naziv XC40 ostaje za varijante modela sa unutrašnjim sagorijevanjem.


Ova promjena vam dodatno olakšava razumijevanje koji su modeli potpuno električni, a koji hibridi prilikom kupovine svog sljedećeg Volvo automobila.

„Poravnavanjem naših prvih električnih modela s ostatkom našeg portfelja električnih automobila, pojednostavljujemo izbor za potrošače dok nastavljamo elektrificirati našu liniju i osvježavati naše hibride.”

„Naša budućnost je električna i krećemo u skladu s našim ambicijama za 2030. godinu,” kaže Björn Annwall, naš glavni komercijalni direktor i zamjenik izvršnog direktora. „Poravnavanjem naših prvih električnih modela sa ostatkom našeg portfelja električnih automobila, pojednostavljujemo izbor za potrošače dok nastavljamo elektrificirati našu liniju i osvježavati naše hibride.”

Volvo EC40 parkiran blizu jedinice za punjenje

Volvo EC40

I ima još toga

Ne mijenjamo samo imena – uvodimo i uzbudljive nove funkcije. Za naše EX40 i EC40 Twin Motor varijante, uvodimo softverski paket Performance koji povećava izlaznu snagu za 25 kW za brže ubrzanje. Također ćete dobiti jedinstveno mapiranje pedala za brži odziv gasa i poseban način vožnje 'Performance' za otključavanje punih 325 kW.


I pogodite šta još? Sada možete nadograditi na ovaj softverski paket Performance direktno iz udobnosti svog doma. Na dostupnim tržištima nudimo Performance softver kao opcioni paket za nadogradnju putem Volvo Cars app. Jednostavno koristite Volvo Cars app da naručite nadogradnju za svoj novi EX40 ili EC40, ili za prethodni model C40 2024. godine i čisto električne XC40 Recharge automobile.


Ali to nije sve što radimo da poboljšamo vaše iskustvo vožnje. Također ulažemo u poboljšanja naših hibridnih proizvoda, sa efikasnijim ciklusima sagorijevanja motora za naše B5 blage hibridne benzinske varijante XC60 i XC90.


A ako vam se dopala verzija XC60 Black Edition koju smo otkrili prošle godine, držite oči otvorene, jer ista dolazi i za modele EX40, EC40 i XC40. Modeli Black Edition dolaze s Onyx Black bojom, crnim oznakama visokog sjaja, 20-inčnim legurama s pet krakova u crnoj boji visokog sjaja i izborom između mikrotehnološke ili tekstilne unutrašnjosti od ugljena.

Jeste li spremni elektrificirati svoju vožnju?

Dijeli