19. ožu 2024.

Naš godišnji izvještaj i izvještaj o održivosti za 2023. godinu je ovdje!

Danas objavljujemo naš godišnji izvještaj i izvještaj o održivosti za 2023. godinu! Izvještaj se osvrće na ono što je na mnogo načina bila rekordna godina za kompaniju Volvo Cars.

Naslovnica našeg godišnjeg izvještaja i izvještaja o održivosti uz Volvo EX30

Naslovnica našeg godišnjeg izvještaja i izvještaja o održivosti uz Volvo EX30

Prošla godina je bila jaka za Volvo Cars. Uz rekordnu prodaju, prihode i profit, 2023. je po mnogo čemu bila najbolja godina u našoj 97-godišnjoj historiji, s operativne i financijske tačke gledišta. Naš uspjeh je postavio čvrste temelje za 2024. i godine koje su pred nama dok nastavljamo našu stratešku transformaciju.


Ali naravno, velika globalna kompanija uvijek ima još priča za ispričati.Ovdje se ističe naš godišnji izvještaj i izvještaj o održivosti za 2023. godinu. Izvještaj je zapravo jednu stranicu kraći od prošlogodišnjeg izdanja (204 prema 205 stranica!), ali detaljniji pregled poslovanja naše kompanije u protekloj godini nećete naći nigdje drugdje.


Povrh toga, on također postavlja mapu puta za našu strategiju u narednim godinama te prati naš napredak u raznim oblastima, ne samo u pogledu naših ambicija održivosti. Izvještaj je pun malih činjenica:


Izvještaj također sadrži nekoliko naglasaka u vezi s odgovornim poslovanjem:


Da saznate više o ovim brojkama, inicijativama i drugim pričama naše kompanije tokom 2023. godine, možete preuzeti cijeli izvještaj ovdje .

Dijeli