Näyttönäkymät

Tutustu joihinkin näkymiin, joita voit nähdä näytön pääalueella.

Eri palkit antavat tilatietoja, näyttävät sovellusten tai pikavalintojen pikakuvakkeet ja mahdollistavat näytön näkymissä liikkumisen. Päänäkymissä voit käyttää ja tarkastella navigointitietoja, auton sovelluksia, ilmastointia, auton tilaa ja asetuksia. On myös joitakin erikoisnäkymiä, joilla hallitaan tiettyjä auton toimintoja.

Näytön palkit

Tilapalkki sijaitsee näytön pääalueen yläosassa, kuljettajan tietoalueen alapuolella. Se näyttää auton tilaan ja sovelluksiin liittyvät symbolit sekä kellonajan ja ulkolämpötilan. Voit painaa tilarivin oikeaa reunaa päästäksesi käsiksi eräiden järjestelmäasetusten pikavalintoihin sekä profiilinvalitsimeen ja asetusnäkymään.

Alapalkki on tärkein tapa navigoida näyttönäkymissä. Symboleja painamalla pääset muihin näkymiin ja toimintoihin, ja voit myös tuoda esiin mukavuusnäkymän ja aktivoida varoitusvilkut. Tilapalkki ja alapalkki ovat aina näkyvissä riippumatta siitä, mitä näkymää katsot.

Joissakin näkymissä kontekstipalkki näkyy alapalkin yläpuolella. Tämä palkki sisältää pikanäppäimiä äskettäin käytetyille toimintoille tai sovelluksille, jotka näkyvät vain silloin, kun voit käyttää niitä. Joskus nämä pikanäppäimet on korvattu pikavalinnoilla, joiden avulla voit hallita käynnissä olevia puheluita ja mediaa, kun niihin liittyvät näkymät tai widgetit eivät ole näkyvissä.

Päänäkymät

Seuraavassa luettelossa on tärkeimmät näkymät, jotka näet ja joita käytät näytön pääalueella.
Tervetuloa-näkymäTervetuloa-näkymässä pääset nopeasti käsiksi joihinkin auton toimintoihin ja profiilinvalitsimeen, kun astut autoon. Se poistuu, kun käynnistät auton.
KotinäkymäKotinäkymä näyttää suuren navigointikartan, joten se toimii myös navigointinäkymänä. Kartan alapuolella on widgettejä, joissa on pikavalinnat medialle ja puhelimelle. Voit piilottaa nämä widgetit painamalla koti-symbolia ja tuoda ne takaisin painamalla symbolia uudelleen. Kotinäkymään pääsee muista näkymistä painamalla alapalkin kotisymbolia .
SovelluskirjastoTässä näkymässä voit käyttää auton sovelluksia ja sovelluskauppaa. Pääset tähän näkymään painamalla sovelluskirjaston symbolia alapalkissa.
IlmastointinäkymäTässä näkymässä voit muuttaa erilaisia ilmastointiasetuksia, kuten aktivoida tai deaktivoida huurteenpoiston ja säätää ilmastoinnin asetuksia. Ilmastointinäkymä avataan painamalla alapalkin tuuletinsymbolia .
Auton yleiskuvaTästä näkymästä pääset pikavalintoihin, auton tila ja asetukset -näkymiin sekä käyttäjäprofiileihin. Nämä muodostavat yhdessä yleiskuvan autosta. Pääset auton yleiskuvaan painamalla autosymbolia alapalkissa.
PikavalintanäkymäTässä näkymässä pääset nopeasti ja helposti käsiksi joihinkin auton toimintoihin, kuten ulkovalojen ja sivupeilien säätöihin. Pääset pikavalintanäkymään painamalla autosymbolia alapalkissa.
Auton tilanäkymäTässä näkymässä näet tärkeitä tietoja autosi tilasta, kuten korjausta vaativat ongelmat ja niiden vakavuusasteen. Voit myös tutustua käyttöohjeeseen ja nähdä autolla ajetun kokonaismatkan sekä huollon ajankohdan. Auton tilanäkymään pääset painamalla autosymbolia alapalkissa.
AsetusnäkymäTästä näkymästä pääset käsiksi kaikkiin autosi eri asetusvälilehtiin ja näkymiin. Pääset asetusnäkymään painamalla autosymbolia alapalkissa.

Erityisnäkymät

Seuraavat näkymät liittyvät auton tiettyihin toimintoihin.
MukavuusnäkymäMukavuusnäkymä tulee näkyviin, kun painat alapalkissa näkyvää lämpötilaa. Tästä näkymästä pääset nopeasti käsiksi muutamiin tärkeimpiin ilmastointi- ja mukavuusasetuksiin, kuten lämpötilan säätöön.
ÄänenvoimakkuusnäkymäTässä näkymässä voit säätää monien äänityyppien äänenvoimakkuutta. Pääset siihen painamalla alapalkin äänenvoimakkuussymbolia .
PysäköintinäkymäPysäköintinäkymä sisältää ominaisuuksia, jotka auttavat sinua pysäköinnissä. Kun se on näkyvissä, se vie suurimman osan näytön pääalueesta. Jos pysäköintinäkymä ei tule automaattisesti näkyviin, kun tarvitset sitä, voit avata sen itse painamalla kamerasymbolia alapalkin yläpuolella olevassa kontekstipalkissa.

Huomio

Kuljettajan häiriötekijöiden poisto

Se, mitä voit nähdä ja tehdä näytön pääalueella, riippuu joskus siitä, onko auto liikkeessä vai ei. Kuljettajan häiriötekijöiden minimoimiseksi auton ollessa liikkeessä jotkin näkymät, kuten tietyt asetukset, eivät ole käytettävissä. Kun näin tapahtuu, näytössä näkyy kuljettajan häiriötekijöiden poistonäkymä. Kun auto lakkaa liikkumasta, se poistuu, ja voit taas olla käyttää näkymää normaalisti.