Toimintamatka

Autosi arvioitu toimintamatka näkyy näytössä, ja se riippuu useista tekijöistä.
Kuljettajan tietoalueella näkyvä akkumittari

Toimintamatka riippuu ensisijaisesti auton akun varaustasosta ja ajotavasta, mutta myös ulkoiset olosuhteet voivat vaikuttaa siihen. Akun varaustaso ja arvioitu toimintamatka näkyvät kuljettajan tietoalueella. Ennakoitu toimintamatka kertoo, kuinka pitkälle voit ajaa akun nykyisellä varaustasolla. Se lasketaan nykyisen ja aiemman ajotapasi sekä reaaliaikaisten ajo-olosuhteiden perusteella.

Auton toimintamatkaan vaikuttavat tekijät

Ajotapa, asetukset tai toiminnot, sääolosuhteet ja liikenne voivat kaikki vaikuttaa eri tavoin autosi toimintamatkaan.
NopeusSuuremmilla nopeuksilla ajaminen kuluttaa akkua enemmän.
Kaupunkiajo ja liikennetilanneNopeuden vaihtelu usein kiihdyttämällä ja jarruttamalla lisää akun kulutusta verrattuna tasaisen nopeuden ylläpitämiseen.
Ekologinen ajotapaPidä kirjaa ajamisestasi ja kulutuksesta, jotta voit ajaa mahdollisimman taloudellisesti.
UlkolämpötilaUlkolämpötila voi vaikuttaa akun kulutukseen ja toimintamatkaan.
Akun lämpötilaKylmä akku on tehottomampi ja tarvitsee enemmän energiaa lämmittämiseen.
Esi-ilmastointiEsilämmittämällä autosi voit vähentää auton ja akun lämmittämiseen käytettyä energiaa. Tämän voi tehdä ilmastointiasetuksissa.
IlmastointiasetuksetSe, mitkä ilmastointitoiminnot ovat käytössä ja missä määrin, vaikuttaa akun kulutukseen.
Renkaat ja rengaspaineetRenkaiden kunto ja rengaspaineet voivat vaikuttaa toimintamatkaan.
Tien kunto ja topografiaTien kunto ja mahdolliset rinteet voivat vaikuttaa auton akun kulutukseen.
Perävaunun vetäminenPerävaunun vetäminen vaatii autoltasi enemmän tehoa, mikä lisää akun kulutusta. Tämä riippuu siitä, minkä tyyppistä perävaunua vedetään.

Toimintamatka kylmissä olosuhteissa

Kylmät lämpötilat voivat vaikuttaa kielteisesti auton akkuun, ja akun latauskapasiteetti ja toimintamatka voivat pienentyä normaaliolosuhteisiin verrattuna. Voit välttää tämän lataamalla autosi aina sen ollessa pysäköitynä, mikä voi olla erityisen hyödyllistä, jos pysäköit autosi kylmissä olosuhteissa.

Tehdasasetusten palautus ja toimintamatka-arvo

Tehdasasetusten palautuksen jälkeen tai kun auto toimitetaan tehtaalta, arvioitu toimintamatka perustuu sertifioituun arvoon. Kun olet ajanut autollasi jonkin aikaa, arvioitu toimintamatka perustuu sen sijaan aiempiin ajotottumuksiisi. Voit muuttaa tämän takaisin näytön asetuksissa.