Puhelimen käyttö autossa

Voit käyttää puhelintasi näytön ja puheohjauksen avulla.

Tärkeää

Varmista, että noudatat kaikkia paikallisia lakeja ja määräyksiä, jotka koskevat matkapuhelimen käyttöä ajon aikana.

Huomio

Sinun on yhdistettävä puhelimesi autoon Bluetoothin kautta ja hyväksyttävä puhelimen asetusten mukaiset käyttöoikeudet, jotta voit käyttää näitä toimintoja.

Puhelut

Voit soittaa ja vastaanottaa puheluita autossa ollessasi muutamalla eri tavalla. Voit:
  • hyväksyä ja hylätä saapuvat puhelut näytössä
  • soittaa jollekulle ajon aikana pyytämällä digitaalista assistenttia soittamaan puhelun puolestasi
  • käyttää auton puhelinsovellusta näytön kautta soittaaksesi yhteystietoihin tai syöttää puhelinnumeron näytön näppäimistön avulla.
Kun puhelu on käynnissä, se näkyy näytössä. Jos avaat auton puhelinsovelluksen, kun puhelu on käynnissä, voit:
  • mykistää mikrofonin ja poistaa sen mykistyksen
  • muuttaa ääniasetuksia, kuten äänen kuulumista auton tai matkapuhelimen mikrofonin ja kaiuttimien kautta
  • lopettaa puhelun
  • käyttää näppäimistöä numeroiden syöttämiseen, kun sinua esimerkiksi pyydetään valitsemaan vaihtoehto palveluvalikosta .

Jos saat toisen puhelun kesken käynnissä olevan puhelun, toiseen puheluun vastaaminen asettaa ensimmäisen puhelun automaattisesti pitoon. Voit kuitenkin vaihtaa näiden kahden puhelun välillä .

Viestit

Voit kirjoittaa ja lähettää tekstiviestejä digitaalisen avustajan kautta puheohjauksen avulla1. Jos saat tekstiviestin, näyttöön tulee ilmoitus, jossa on seuraavat vaihtoehdot:
  • Valitse Play kuullaksesi digitaalisen avustajan lukevan viestin ääneen.
  • Valitse Mute lopettaaksesi uusien viestejä koskevien ilmoitusten vastaanottamisen tästä keskustelusta loppuajaksi, kun olet autossa.

Voit myös jättää ilmoituksen huomiotta ja tarkastella sitä myöhemmin ilmoituskeskuksessa.

Yhteystietojen tarkastelu ja haku

Käytä auton puhelinsovellusta tietyn yhteystiedon etsimiseen:
  • painamalla hakusymbolia
  • menemällä yhteystiedot-välilehdelle ja kirjoittamalla heidän nimensä
  • menemällä numeronäppäin-välilehdelle ja syöttämällä heidän numeronsa.

Voit myös vain pyytää digitaalista assistenttia etsimään haluamasi yhteystiedon.

1. 1 Koskee vain Android-puhelimia tai puhelimia, joissa on iOS 13 tai uudempi.