Ohjauspyörän säätimet

Ohjauspyörässä on useita painikkeita ja ohjauspintoja. Ne ohjaavat tiettyjä toimintoja, kuten äänitorvea, ja myös tiettyjä asetuksia, säätöjä ja kuljettajan tietoalueella näkyviä asioita.
Ohjauspyörän säätimien yleiskuva
Ohjauspyörän säätimien yleiskuva
  • Äänitorvi
  • Kosketuspainikkeet
  • Vasemmanpuoleinen vipu
  • Oikeanpuoleinen vipu

Kosketuspainikkeet

Ohjauspyörän painikkeet ja kosketusalueet
Ohjauspyörän painikkeet ja kosketusalueet
Palaaminen asetettuun nopeuteen tai asetetun nopeuden lisääminen
Asetetun nopeuden alentaminen
Vaihtoehtoinen ohjausapu
Mukautettava painike
Puheohjaus
Äänenvoimakkuuden lisääminen tai vahvistus
Äänenvoimakkuuden pieneneminen tai hylkääminen
Media: Edellinen tai pikakelaus taaksepäin
Media: Seuraava tai pikakelaus eteenpäin

Painikkeiden toiminta vaihtelee kontekstin mukaan, ja ne tyypillisesti ohjaavat sitä, mitä näytöissä parhaillaan näytetään.

Voit asettaa mukautettavan painikkeen vastaamaan aina tiettyä toimintoa.

Vuorovaikutus kosketuspainikkeiden kanssa

Ohjauspyörän oikealla puolella olevilla painikkeilla ohjataan usein sitä, mitä näet kuljettajan tietoalueen oikealla puolella. Vasemmalla puolella olevat painikkeet ohjaavat usein sitä, mitä näet vasemmalla puolella. Näytön kuljettajan tietoalueella näkyy yleensä, mikä toiminto kullekin vyöhykkeelle on määritetty.

Löydät etsimäsi kosketuspainikealueen liikuttamalla sormea painikkeiden yli. Näyttö reagoi ja näyttää, mikä on painikkeelle määritetty ominaisuus tai toiminto. Kun haluamasi toiminto on näkyvissä, paina painiketta.