22. dec 2023.

Male, ali moćne recenzije medija: evo šta mediji širom svijeta misle o modelu EX30

Glasovi su stigli! Proteklih nedjelja novinari iz oblasti automobilizma i stila života iz čitavog svijeta isprobali su naš novi mali SUV EX30 u Barseloni. I znate šta? Baš im se svidio!

Vozni park modela Volvo EX30 parkiran na otvorenom.

Vozni park modela EX30 spreman za recenzije međunarodnih medija.

Postoji razlog zašto dosta probnih vožnji za medije organizujemo u Španiji i na sličnim lokacijama. Dok su zimski dani sada ovdje u Švedskoj mračni i ledeni, klima u Barseloni i njenoj okolini i dalje pruža dosta vedrih i sunčanih dana. Savršene okolnosti da predstavnici medija prvi put isprobaju Volvo EX30 – naš novi, potpuno električni mali SUV.


U periodu od nekoliko nedjelja, skoro 550 gostiju iz medija sletjelo je u Barselonu da sjedne iza upravljača modela EX30. Čak i prije ove probne vožnje, EX30 je već osvojio neke prestižne nagrade u Ujedinjenom Kraljevstvu od časopisa Sunday Times i The Sun. Nakon svježeg iskustva sa ovim automobilom, iz prve ruke, mnogi mediji su ponovili to mišljenje.


Najpozitivniji komentari su bili o dizajnu i cijeni. Mnogim novinarima je bilo teško da povjeruju da je moguće kupiti električni Volvo po ovoj cijeni. Takođe, dopala im se praktičnost i dinamika u vožnji, a mnogi su pozitivno komentarisali i domet.

Naš novi EX30 nedavno je potvrdio svoju poziciju magneta za nagrade i osvojio titulu Automobil godine za 2024. kanala Carwow u konkurenciji od više stotina automobila. Osim toga, mali ali moćan EX30 proglašen je „Ekološkim borcem godine“ na dodjeli nagrada TopGear.com 2023.

Mnogi novinari i influenseri su takođe bili impresionirani potvrdama o održivosti modela EX30. Svidjele su im se pametne karakteristike dizajna enterijera, primjena brojnih prirodnih i recikliranih materijala i mali ugljenički otisak ovog automobila.


Pogledajmo neke od najboljih navoda:



Naravno, bilo je i nekih kritika. Nekim recenzentima je trebalo malo vremena da se naviknu na korisničko iskustvo zasnovano na dodirnom ekranu, a nekoliko probnih vozača je izjavilo da im nedostaje ekran za vozača iza upravljača.


Ipak, prigovora je bilo malo i rijetko su se javljali, a naša analiza pokazuje da je opšta ocjena u 95 procenata izvještaja pozitivna. Velika zasluga pripada našim stručnjacima za proizvode koji su proveli mnogo vremena na ovom događaju objašnjavajući gostima iz medija kontekst iza svih područja dizajna i razvoja ovog automobila.


Pored ovog toplog prijema i pohvala u medijima, naš novi EX30 nedavno je potvrdio svoju poziciju magneta za nagrade i osvojio titulu Automobil godine za 2024. kanala Carwow u konkurenciji od više stotina automobila. Osim toga, mali ali moćan EX30 proglašen je „Ekološkim borcem godine“ na dodjeli nagrada TopGear.com 2023, čime je odato priznanje našim dalekosežnim naporima koji su doveli do razvoja modela sa najmanjim ugljeničkim otiskom od svih Volvo automobila ikada.*


Pozitivne reakcije na EX30 daju sjajnu startnu poziciju našem malom SUV-u. Očekujemo da će u narednim godinama on biti jedan od naših najprodavanijih modela, što potvrđuju i hiljade narudžbi kupaca koje smo primili posljednjih mjeseci. Veoma nam je bitno da EX30 doživi uspjeh jer ima ključnu ulogu i u našim planovima za razvoj i u našem akcionom planu za klimu. Kada se osvrnemo na probnu vožnju u Barseloni, slobodno možemo da kažemo: za sada je po planu.


* Izračunat ugljenički otisak od ispod 30 tona na pređenih 200.000 km zasniva se na korišćenju električne energije iz mješovitih izvora EU27. Izjava o najnižem ugljeničkom otisku od svih Volvo automobila do sada odnosi se na globalno dostupne proizvode na pređenih 200.000 km.

Dijeli