10. apr 2024.

Vrijeme je za slavlje: Volvo EX30 je proglašen za najbolji gradski automobil u 2024. godini!

Zaista mali i moćan – danas slavimo zato što je naš potpuno električni Volvo EX30 osvojio veliko priznanje na prestižnoj dodjeli nagrada World Car Awards!

3D model automobila Volvo EX30

Volvo EX30 je proglašen za najbolji gradski automobil u 2024. godini

EX30 je pobijedio u svojoj konkurenciji i dobio titulu najboljeg gradskog automobila u 2024. na dodjeli održanoj danas na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku. Naš najmanji SUV ikada proglašen je i za jedan od tri najbolja automobila na svijetu u konkurenciji 38 nominovanih automobila.


„Izuzetno smo zadovoljni što je EX30 osvojio ovu nagradu, jer to predstavlja jaku potvrdu naše ambiciozne strategije elektrifikacije“, kaže Džim Rouan, naš glavni izvršni direktor. „Reakcija kupaca na EX30 je prevazišla naša očekivanja i dokazala da je on savršeni automobil za današnje tržište, budući da sve veći broj kupaca prelazi na potpuno električne automobile. Uvjeren sam da će EX30 snažno doprinijeti našem rastu ove godine, ali i kasnije.“

EX30 je, između ostalih brojnih karakteristika, dobio pohvale za izuzetno lijep dizajn i atraktivnu cijenu. Šta se vama najviše sviđa kod njega?

Model EX30 je predstavljen prošlog ljeta uz gotovo opšte prihvatanje i već je osvojio nekoliko velikih nagrada, uključujući Automobil godine časopisa The Sun i Mali SUV/krosover godine koju dodjeljuje Sunday Times. Brzo se pokazao kao veoma popularan automobil među kupcima širom svijeta – a prema našoj evidenciji narudžbina, očekujemo da će biti jedan od naših najprodavanijih modela ove godine.


EX30 je, između ostalih brojnih karakteristika, dobio pohvale za izuzetno lijep dizajn i atraktivnu cijenu. Šta se vama najviše sviđa kod njega?

Dijeli