Apple CarPlay

Activeer Apple CarPlay om je iPhone draadloos via de auto te gebruiken.

Apple CarPlay is een andere manier om je iPhone via de interface van de auto te gebruiken. Je kunt bepaalde communicatie-, navigatie- en media-apps op je iPhone gebruiken via het hoofdgedeelte van het display en via de spraakbesturing.

Belangrijk

Houd je aan alle wet- en regelgeving over het gebruik van mobiele telefoons onder het rijden.

Verbinding met je iPhone maken en CarPlay starten

Verbind je iPhone via Bluetooth met de auto en activeer dan Apple CarPlay via je telefoon of door de CarPlay-app in de appbibliotheek van de auto te openen.

N.b.

Wifi en Apple CarPlay kunnen niet tegelijkertijd geactiveerd zijn. Als wifi is ingeschakeld wanneer je CarPlay activeert, schakel de auto wifi voor je uit. Als je wifi weer wilt inschakelen, moet je de verbinding van je iPhone met CarPlay verbreken en naar de wifi-instellingen gaan.

CarPlay-weergave

Je kunt de CarPlay-weergave openen door op de CarPlay-widget op het homescreen te drukken of door de CarPlay-app in de appbibliotheek te openen. Na het activeren wordt de CarPlay-weergave op het volledige hoofdgedeelte van het display weergegeven. Maar de onderste balk en de statusbalk zijn altijd zichtbaar als je terug naar het eigen systeem van de auto wilt gaan.

Tip

Als je Siri in plaats van de ingebouwde digitale assistent van de auto wilt gebruiken, houd de toets voor spraakbesturing op het stuurwiel ingedrukt terwijl CarPlay actief is.