Startbatteri – specifikation

Startbatteriet används för att driva startmotorn och annan elektrisk utrustning i bilen.
MotorSpänning (V)

Köldstartförmåga,

CCA – Cold Cranking Amperes (A)

Reservkapacitet

(minuter)

Bensin (Etanol)12520–800100–160
Diesel12700–800135–160

Bensin/Diesel med Start/Stop-funktion

12

7601

135

Viktigt

Om startbatteriet byts ut, var noga med att byta till ett batteri med samma köldstartförmåga och reservkapacitet som originalbatteriet (se dekal på batteriet).

OBS

• Startbatteriets kärlstorlek skall överensstämma med originalbatteriets mått.
  • Startbatteriets höjd är olika beroende på storlek.
  1. 1 Batteri av typ AGM (Absorbed Glass Mat) måste användas i bilar med Start/Stop-funktion.