Boka service och reparation1

Hantera service-, reparations- och bokningsinformation direkt i din uppkopplade bil.

Informationen hanteras i appen Bilstatus som öppnas från appvyn i centerdisplayen.

Genom denna tjänst tillhandahålls ett bekvämt sätt att boka service och verkstadsbesök direkt i bilen. Bilinformation skickas till din återförsäljare som kan förbereda verkstadsbesöket. Återförsäljaren återkommer med ett digitalt bokningsförslag.

Innan tjänsten kan användas

Volvo ID

• Skapa ett Volvo ID, se avsnittet "Volvo ID".
  • Registrera Volvo ID:t till bilen, se avsnittet "Volvo ID". Om ett Volvo ID redan finns, använd samma e-postadress som när Volvo ID:t skapades.

Byta kontaktadress

Önskar du byta till en annan e-postadress kan detta göras genom att kontakta en Volvoåterförsäljare eller skapa/registrera ett nytt Volvo ID.

Välja Volvoåterförsäljare

Välj den Volvoåterförsäljare du önskar kontakt med för service och reparation genom att gå in på www.volvocars.com/se och navigera vidare till Min Volvo.

Förutsättning för bokning från bil

För att skicka och ta emot bokningsinformation till och från bilen måste bilen vara uppkopplad, se avsnittet "Uppkopplad bil".

Använda tjänsten

När det är dags för service och i vissa fall när bilen är i behov av reparation visas ett meddelande i förardisplayen och överst i centerdisplayen. Tidpunkten för service avgörs av hur lång tid som passerat, timmar som motorn varit igång eller sträcka som körts sedan senaste service.

Du kan också boka ett verkstadsbesök senare via ägarportalen Min Volvo.

Boka service eller reparation

Fyll i en bokningsförfrågan när så önskas eller när meddelande om behov av service eller reparation visas i förardisplayen och överst i centerdisplayen.

Fylla i och skicka en bokningsförfrågan

P5-1507 ICON_APP_SCREEN_CAR_INFO
Öppna appen Bilstatus från appvyn i centerdisplayen.
Tryck på knappen Förfrågningar.
Tryck på knappen Boka verkstad.
Se till att korrekt Volvo ID är ifyllt.

Fyll i information till verkstaden i fältet Här kan du skriva information till din verkstad, t.ex. om det är något du vill ha utfört under verkstadsbesöket eller annan väsentlig information till din verkstad.

P5-1507 img_hmc_mic

Alternativt tryck på knappen och tala in informationen. Informationen skrivs då in i informationsfältet i din bokningsförfrågan.

Tryck på knappen Skicka bokningsförfrågan.
Du kommer att få ett bokningsförslag via e-post inom ett par dagar.

Bokningsförfrågan innehåller bilinformation när den skickas från bilen till verkstaden via din internetuppkoppling. Informationen underlättar verkstadens planering.

Skicka bilinformation

Det går att skicka bilinformation när som helst från bilen, t.ex. om du bokar ett verkstadsbesök direkt via ägarportalen Min Volvo, och vill hjälpa din verkstad med bättre grundinformation.

Den bilinformation som skickas är den senast sparade (förra gången bilen var igång).

P5-1507 ICON_APP_SCREEN_CAR_INFO
Öppna appen Bilstatus från appvyn i centerdisplayen.
Tryck på knappen Förfrågningar.
Tryck på knappen Skicka bildata.

Ett meddelande om att bilinformation skickas visas överst i centerdisplayen. Du kan avbryta dataöverföringen genom att trycka på krysset i aktivitetsindikatorn.

Bilinformationen skickas via din internetuppkoppling.

Bokningsinformation och bilinformation

När du väljer att boka service eller skicka bilinformation från din bil kommer bokningsinformation och bilinformation att skickas via din internetuppkoppling. Bilinformationen underlättar din verkstads planering av ditt besök.

Bilinformationen består av information inom följande områden:

• servicebehov
  • tid sedan senaste service
  • funktionsstatus
  • vätskenivåer
  • mätarställning
  • bilens identifikationsnummer (VIN2)
  • bilens mjukvaruversion
  • bilens diagnosinformation.
  1. 1 Gäller vissa marknader.
  2. 2 Vehicle Identification number.