Android Auto*

Android Auto ger dig möjligheten att lyssna på musik, ringa telefonsamtal, få köranvisningar, ringa samtal och använda program från en Android-enhet. Android Auto fungerar med utvalda Android-enheter.
P5-1646-Media-Android Auto

Information om vilka appar som stödjs och vilka telefoner som är kompatibla finns på hemsidan: www.android.com/auto/. Vänligen notera att Volvo inte ansvarar för innehållet i Android Auto.

Android Auto startas från appvyn. Efter att Android Auto startats en gång så kommer applikationen startas automatiskt nästa gång enheten ansluts. Automatisk start kan stängas av under inställningar.

OBS

Då en telefon är ansluten till Android Auto är det möjligt att strömma via Bluetooth till annan mediaspelare. Bluetooth är aktivt medans Android Auto används.

Vid användning av kartnavigering via Android Auto sker ingen guidning i förar- eller Head-up-displayen, utan endast i centerdisplayen.

Android Auto-apparna kan styras via centerdispalayen, mobiltelefonen eller med rattens högra knappsats (gäller vissa funktioner). Det går även att styra Android Auto med röststyrning så att du kan fokusera på vägen. Långt tryck på rattknappen P5–1507–Voice control button startar röststyrning och ett kort tryck inaktiverar.

För användning av Android Auto gäller följande: Android Auto är en tjänst som tillhandahålls av Google Inc. i enlighet med dess användarvillkor. Volvo Cars är inte ansvarigt för Android Auto eller dess funktioner eller applikationer. När du använder Android Auto kommer viss information från din bil (inklusive dess position) att överföras till din anslutna Android-telefon. Du är helt ansvarig för din eller någon annan persons användning av Android Auto.

Starta Android Auto

Första gången en Android ansluts

Anslut Android till USB-ingången. I de fall det finns två USB-ingångar ska den med vit ram runt ingången användas.
Läs informationen i pop-up-meddelandet och tryck sedan på OK.
Tryck på Android Auto i appvyn.
Läs villkoren och tryck sedan på Acceptera för att ansluta.
Delvyn med Android Auto öppnas och kompatibla appar visas.
Tryck på önskad app.
Appen startas.

Tidigare ansluten Android

Anslut telefonen till USB-ingången.
Om inställning för automatisk start är vald – delvyn med Android Auto öppnas och kompatibla appar visas.
Om inställning för automatisk start inte är vald – öppna appen Android Auto från appvyn.
Delvyn med Android Auto öppnas och kompatibla appar visas.
Tryck på önskad app.
Appen startas.

Android Auto körs i bakgrunden om en annan app startas i samma delvy. För att åter visa Android Auto i delvyn – tryck på Android Auto-ikonen i appvyn.