Långtidsförvaring av fordon med hybridbatteri

För att minimera degradering av hybridbatteriet i samband med långtidsförvaring, (längre än 1 månad) av fordonet rekommenderas att laddningsgraden ligger på cirka 25 % enligt förardisplayen.
Gör enligt följande:
P5-15w26- State of Charging in the driver display
Om laddningsgraden är hög – kör bilen till dess ca 25 % återstår. Är laddningsgraden låg – ladda batteriet till dess att ca 25 % uppnås.
Om förvaringen varat längre än 6 månader eller hybridbatteriets laddnivå är märkbart under 25 % – ladda batteriet till cirka 25 % igen för att kompensera för den naturliga självurladdningen som märks av vid just längre förvaring. Kontrollera löpande laddnivån i förardisplayen.

För hantering av startbatteriet i samband med långtidsförvaring, se "Använda starthjälp med annat batteri".

OBS

Välj en så sval placering av fordonet som möjligt för att minimera åldring av batteriet vid långtidsförvaring. Sommartid bör fordonet helst stå inomhus alternativt utomhus i skugga, beroende på var temperaturen är lägst.