Aktivera/deaktivera Trafikskyltsinformation

Funktionen Trafikskyltsinformation (Road Sign Information – RSI) kan aktiveras/deaktiveras.

Aktivera/deaktivera Trafikskyltsinformation

P5-1507-Knapp TrafikSkyltsInformation RSI

Funktionen aktiveras/deaktiveras i centerdisplayens funktionsvy.

Tryck på knappen Road Sign Information i funktionsvyn.
RSI aktiveras och knappen visar en grön indikering – en grå indikering innebär att RSI är deaktiverad.

Aktivera/deaktivera hastighetsvarning

Funktionen Hastighetsvarning varnar föraren när gällande hastighetsbegränsning överträds. Hastighetsvarning utfärdas alltid om hastighetsbegränsning överskrids i samband med fartkamerainformation. Föraren kan välja att ha funktionen aktiverad eller deaktiverad.

P5-1519-Trafikskyltsinfo Symbol 90kmh

Hastighetsvarning ges i form av att förardisplayens symbol med gällande högsta tillåtna hastighet temporärt blinkar då hastigheten överskrids.

Tryck på Inställningar i centerdisplayens toppvy.
Tryck på My CarIntelliSafeRoad Sign Information.
Välj Hastighetsvarning för att aktivera/deaktivera hastighetsvarning.
Om funktionen aktiveras visas en hastighetsväljare.

Justera gränsen för när hastighetsvarning ska ges uppåt/nedåt genom att trycka på pil upp/ned.

Observera att det inte tas hänsyn till gjord gränsjustering då förardisplayen visar symbolen för fartkamera.

Aktivera/deaktivera ljudvarning

Det är möjligt att få även ljudvarning i samband med en hastighetsvarning:

Tryck på Inställningar i centerdisplayens toppvy.
Tryck på My CarIntelliSafeRoad Sign Information.
Välj Varningsljud för att aktivera/deaktivera ljudvarning.

Med funktionen Varningsljud aktiverad, varnas föraren också vid körning mot förbjuden infart.