Programmera HomeLink®*1

Instruktion för programmering av HomeLink®.

Programmera HomeLink®

OBS

I vissa fordon måste tändningen vara på eller i "tillbehörsläge" innan HomeLink® kan programmeras eller användas. Sätt gärna i nya batterier i den fjärrkontroll som ska ersättas av HomeLink®, för snabbare programmering och bättre sändning av radiosignalen. HomeLink®-knapparna bör återställas innan programmering, se rubriken "Återställa HomeLink®-knapparna". När återställning har gjorts är HomeLink® satt i "inlärningsläge" och redo för programmering.
Tryck in den knapp2 på HomeLink® som ska programmeras. Indikeringslampan2 på HomeLink® ska blinka gult 1 gång per sekund. Knappen behöver inte fortsätta hållas inne.

Rikta fjärrkontrollen mot den HomeLink®-knapp som ska programmeras och håll den 2–8 cm från knappen. Skym inte indikeringslampan på HomeLink®.

Notera: Vissa fjärrkontroller kan programmera HomeLink® bättre på ett avstånd av 15–20 cm. Ha detta i åtanke om det är problem med programmering.

Tryck och håll in knappen på originalfjärrkontrollen som ska programmeras på HomeLink® och håll indikeringslampan under uppsikt. Släpp inte knappen förrän indikeringslampan har övergått från att blinka gult 1 gång per sekund till att antingen blinka grönt 10 gånger per sekund eller lysa konstant grönt. När indikeringslampan blinkar eller lyser grönt kan knappen på fjärrkontrollen släppas.

Notera: För vissa mottagare kan programmeringssteg 3 behöva ersättas med instruktionerna i steg 4.

Tryck in och släpp knappen på originalfjärrkontrollen varannan sekund tills indikeringslampan övergått från att blinka gult 1 gång per sekund till att antingen blinka grönt 10 gånger per sekund eller lysa konstant grönt.
Tryck in den programmerade HomeLink®-knappen och kontrollera indikeringslampan.

Fast grönt sken: Om indikeringslampan lyser med ett fast grönt sken är programmeringen klar. Garageport, grind eller liknande ska nu aktiveras när den programmerade knappen trycks in.

Blinkar grönt 10 gånger per sekund: Tryck in den knapp som programmeras, håll den intryckt i 2 sekunder och släpp sedan. Repetera sekvensen av tryck/håll/släpp en andra gång och, beroende på mottagarens modell, även en tredje gång. Programmeringen skall nu vara klar och garageport, grind eller liknande ska nu aktiveras när den programmerade knappen trycks in.

Om mottagaren fortfarande inte aktiveras: Fortsätt med programmeringssteg 6–8 för att slutföra programmeringen.

P5-1507 HomeLink Learn button
Leta upp inlärningsknappen3 på mottagaren till t.ex. garageporten. Den är vanligtvis placerad nära antennens fäste på mottagaren.
Tryck in och släpp mottagarens inlärningsknapp. Steg 8 måste slutföras inom 30 sekunder efter att knappen har tryckts in.
Tryck in den knapp som programmeras, håll den intryckt i 2 sekunder och släpp sedan. Repetera sekvensen av tryck/håll/släpp en andra gång och, beroende på mottagarens modell, även en tredje gång. Programmeringen är nu klar och garageport, grind eller liknande ska nu aktiveras när den programmerade knappen trycks in.

Handhavande

När HomeLink® väl är programmerad kan denna användas i stället för de lösa originalfjärrkontrollerna.

Tryck in den programmerade knappen. Garageporten, grinden, larmsystemet eller liknande aktiveras (kan ta några sekunder). Indikeringslampan lyser eller blinkar när knappen har tryckts in. Originalfjärrkontrollerna kan naturligtvis fortfarande användas parallellt med HomeLink® om så önskas.

OBS

Ifall tändningen är avstängd, fungerar HomeLink® i 30 minuter efter det att förardörren har öppnats.

Om programmeringsproblem uppstår kontakta HomeLink® på: www.HomeLink.com, www.youtube.com/HomeLinkGentex eller ring 00 8000 466 354 65 (eller betalnumret +49 6838 907 277).

Återställa HomeLink®-knapparna

Det går endast att återställa alla HomeLink®-knapparna på samma gång, inte enstaka knapp var för sig. Enstaka knapp kan emellertid programmeras om, se avsnittet "Programmera enstaka knapp" nedan.

Tryck in knapp 1 och 3 på HomeLink® och släpp inte förrän efter ca 10 sekunder när indikeringslampan börjar blinka grönt.
Släpp knapparna.
HomeLink® är nu satt i s.k. "inlärningsläge" och redo att programmeras på nytt, se avsnittet "Programmera HomeLink®" ovan.

Programmera enstaka knapp

För att programmera om en enstaka HomeLink®-knapp, gör så här:
Tryck in önskad knapp och släpp inte.

Efter ca 20 sekunder, när indikeringslampan på HomeLink® börjar blinka gult, börja med steg 1 i avsnittet "Programmera HomeLink®" ovan.

Notera: Om den knapp som ska programmeras om inte blir programmerad med en ny enhet kommer den att återgå till tidigare sparad programmering.

För mer information eller för att lämna kommentarer om HomeLink®, besök: www.HomeLink.com, www.youtube.com/HomeLinkGentex eller ring 00 8000 466 354 65 (eller betalnumret +49 6838 907 277).

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Gäller vissa marknader.
  3. 2 Se avsnittet "HomeLink®*" för knapparnas och indikeringslampans placering.
  4. 3 Benämning och färg på knappen varierar beroende på tillverkare.