Välj omväg

Om föraren vill undvika resvägens närmaste del, t.ex. för att vägen är avstängd, kan funktionen Omväg väljas.

Omväg

P5-1617-Navi-Välj omväg-1
1. Tryck på knappen för Omväg – en alternativ körsträcka med information om dess längre/kortare sträckning samt beräknad restid, visas på kartan.
Vanligen föreslås endast en kort omväg med snar återgång till den ursprungliga resplanens resväg.
P5-1507-Navi Välj omväg-2
Omväg med dess information visas.
2. Om förslaget accepteras: Tryck på skylten med omvägens information. Rutten accepteras även om man kör in på den föreslagna vägen.
Om förslaget inte accepteras: Tryck på Avbryt varefter vägledning återgår till aktuell resväg.
P5-1617-Navi-Välj omväg-3
Omvägen är aktiverad.

Efter att förslaget accepterats, återupptas vägledning – nu med omvägen vald som resväg.

Ett alternativ till funktionen Omväg är att vika av från resplanens resväg – systemet uppdaterar då resvägen automatiskt och fortsätter vägleda till resmålet på bäst lämpad resväg.

I avsnitt "Resplan och Alternativ resväg" beskrivs ytterligare ett sätt att välja en alternativ resväg.