Kupébelysning

Kupébelysningen aktiveras/deaktiveras med knappar i reglagen i taket ovanför framsätena och baksätet.

All belysning i kupén kan tändas och släckas manuellt inom 30 minuter från det att:

• bilen har stängts av och dess elsystem är i tändningsläge 0
  • bilen har låsts upp men den har inte startats.

Främre belysning

P5-1507-Interior lightning front
Reglage i takkonsolen för främre läslampor och kupébelysning.
  1. P5-Icon red circle 1Läslampa vänster sida
  2. P5-Icon red circle 2Kupébelysning
  3. P5-Icon red circle 3Automatik för kupébelysning
  4. P5-Icon red circle 4Läslampa höger sida

Främre läsbelysning

Läslamporna på höger respektive vänster sida tänds eller släcks med ett kort tryck på respektive knapp i takkonsolen. Ljusstyrkan justeras genom att knappen hålls inne.

Kupébelysning

Golvbelysningen och takbelysningen tänds eller släcks med ett kort tryck på knappen i takkonsolen.

Automatik för kupébelysning

Automatiken aktiveras med ett kort tryck på AUTO-knappen i takkonsolen. Ljusindikatorn i knappen lyser när automatiken är aktiverad. Med AUTO-knappen aktiverad tänds och släcks kupébelysningen enligt nedanstående.

Kupébelysningen:

• tänds när bilen låses upp och när den stängs av
  • släcks när bilen startas och när den låses
  • tänds respektive släcks när en sidodörr öppnas eller stängs
  • förblir tänd i två minuter om någon av sidodörrarna är öppen.

Bakre belysning

I bakre delen av bilen finns läsbelysning, vilken också används som kupébelysning.

Läslamporna är placerade i taket.

P5-1507-Rear roof light
Läslampor över andra1 och tredje sätesraden*.
P5-1507-Rear reading light
Läslampa över andra sätesraden i bil med panoramatak*.

Läslamporna tänds eller släcks med ett kort tryck på lampans knapp. Ljusstyrkan justeras genom att knappen hålls inne.

Handskfacksbelysning

Handskfacksbelysningen tänds respektive släcks när luckan öppnas eller stängs.

Makeup-spegelbelysning*

Belysningen till makeup-spegeln i solskyddet tänds respektive släcks då locket öppnas eller stängs.

Markbelysning

Markbelysningen tänds och släcks när respektive dörr öppnas eller stängs.

Tröskelbelysning

Tröskelbelysningen tänds och släcks när en dörr öppnas eller stängs.

Belysning i lastutrymme

Belysningen i lastutrymmet tänds respektive släcks då bakluckan öppnas eller stängs.

Omgivande ljus

Tryck på Inställningar i toppvyn i centerdisplayen.
Tryck på My CarLjusInteriör belysning.

Välj mellan följande inställningar:

• Under Intensitet för dekorbelysning, välj mellan Av, Låg och Hög.
  • Under Nivå för dekorbelysning, välj mellan Reducerad och Full.
P5-1507-Adjust light with thumbwheel
Reglage placerat bredvid ratten.

Det omgivande ljusets intensitet kan också finjusteras med hjälp av reglaget i instrumentpanelen:

Vrid tumhjulet för att ändra intensiteten.

Stämningsljus*

Bilen är utrustad med några lysdioder som gör det möjligt att ändra färg på ljuset. Denna belysning är tänd när bilen är i gång.

Stämningsljuset kan ändras via centerdisplayen:

Ändra ljusets styrka

Tryck på Inställningar i toppvyn i centerdisplayen.
Tryck på My CarLjusInteriör belysningStämningsljus.
Under Styrka på stämningsljus välj mellan Av, Låg och Hög.

Ändra ljusets färg

Tryck på Inställningar i toppvyn i centerdisplayen.
Tryck på My CarLjusInteriör belysningStämningsljus.

Välj mellan Efter temperatur, Efter tema och Temafärger för att ändra ljusets färg.

Vid färgval Efter temperatur ändrar sig ljusets färg efter inställd kupétemperatur.

P5-1507-Adjust light with thumbwheel
Reglage placerat bredvid ratten.

Stämningsljusets intensitet kan också finjusteras med hjälp av reglaget i instrumentpanelen:

Vrid tumhjulet för att ändra intensiteten.

Belysning i förvaringsfack i dörrar

Belysningen i förvaringsfack i dörrar är tänd när bilen är igång. Ljusstyrkan kan finjusteras med hjälp av reglaget i instrumentpanelen.

Belysning i främre mugghållare i tunnelkonsol

Belysningen i främre mugghållare tänds när bilen låses upp och släcks när bilen låses. Ljusstyrkan kan finjusteras med hjälp av reglaget i instrumentpanelen.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 I bil med panoramatak* finns två lampenheter, en på vardera sida av taket.