Barnsäkerhetsspärr

Barnsäkerhetsspärren förhindrar att barn kan öppna en bakdörr inifrån. Det finns en elektrisk* respektive en manuell spärr.

Aktivera/inaktivera elektriskt*

Den elektriska barnsäkerhetsspärren kan aktiveras/deaktiveras vid alla tändningslägen högre än 0. Aktivering/deaktivering kan göras upp till 2 minuter efter att motorn stängts av, förutsatt att ingen dörr öppnas. Se avsnittet "Tändningslägen" för mer information.

P5-1507 Door switch electric child lock
Knapp för elektrisk aktivering/inaktivering.
Starta motorn eller välj ett tändningsläge högre än 0.
Tryck på knappen i förardörrens reglagepanel.
Förardisplayen visar meddelandet Bakre barnlås Aktiverad och knappens lampa lyser – spärren är aktiv.

När den elektriska barnsäkerhetsspärren är aktiv kan de bakre:

• fönstren öppnas endast med förardörrens reglagepanel
  • dörrarna inte öppnas inifrån.
För att häva spärren:
Tryck på knappen i förardörrens reglagepanel.
Förardisplayen visar meddelandet Bakre barnlås Inaktiverat och knappens lampa släcks – spärren är inaktiverad.

Vid motoravstängning lagras aktuell inställning – är barnsäkerhetsspärren aktiverad vid motoravstängning, kommer funktionen att vara fortsatt aktiverad vid påföljande motorstart.

SymbolMeddelandeInnebörd
P5-15w19 - Childlock ON
Bakre barnlås AktiveradBarnsäkerhetsspärren är aktiverad.
P5-15w19 - Childlock OFF
Bakre barnlås InaktiveratBarnsäkerhetsspärren är inaktiverad.

Aktivera/inaktivera manuellt

P5-1507 Door with manual child lock with key blade
Manuell Barnsäkerhetsspärr. Ej att förväxlas med Manuellt dörrlås.
Använd fjärrnyckelns löstagbara nyckelblad för att vrida vredet. För mer information, se avsnittet "Löstagbart nyckelblad".
P5-Icon gray box ADörren är spärrad mot öppning inifrån.
P5-Icon gray box BDörren kan öppnas både ut- och inifrån.

OBS

• En dörrs vridreglage spärrar enbart aktuell dörr – inte båda bakdörrar samtidigt.
  • Det finns ingen manuell spärr på bilar utrustade med elektrisk Barnsäkerhetsspärr.