Spara resmål med "Send to Car"

Ett resmål kan sparas på olika sätt – att använda funktionen "Send to Car" (Send to Car) är ett av dem.

Skicka position till bilen

Send to Car (Skicka till bilen) är en funktion vilken gör det möjligt att addera en destination/position till bilens navigationssystem via en dator.

Funktionen Send to Car kan också användas från Volvo On Call app. Volvo On Call kan även användas om en destination/position ska skickas till bilen från Volvo On Call servicecenter.

Observera att här visad procedur endast är ett exempel från en av flera kartserviceleverantörer.
Anslut med datorn till here.com.
En kartservice öppnas.
Sök upp önskad position.
P5-1617-Navi-Send to car-Karta
Högerklicka på positionen och klicka sedan på adressen.
En sidomeny/informationskort öppnas.
P5-1617-Navi-Send to car-menu
Klicka på Dela i sidomenyn.
P5-1617-Navi-Send to car-Icon
Klicka på Skicka till bilen i sidomenyn.

Välj bil och skriv in bilens VIN-nummer eller e-postadressen som är registrerat till ditt Volvo-ID. Klicka sedan på Skicka.

P5-1617-Navi-Send to car- send
Klicka på Klar.
Positionen skickas till bilen.

Mer information om ytterligare leverantörer och annat om funktionen Send to Car finns på Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com).

Ta emot och använda position i bilen

För att bilen ska kunna ta emot data måste den vara uppkopplad till internet, se beskrivning i avsnittet "Koppla upp bil". Om position skickas till bilen med Volvo On Call används bilens inbyggda modem för att skicka datan, dvs. ingen separat internetanslutning krävs.
När en position mottagits av bilen visas en notifiering i centerdisplayen. Tryck på notisen/symbolen.
Ett informationskort öppnas.
Välj önskad användning av positionen.

Använda sparad position

Mottagna positioner sparas i navigationssystemets bibliotek och kan användas senare, se "Ange resmål med Senaste/Favoriter/Bibliotek".