Torkarblad i serviceläge

Vindrutans torkarblad måste vara i serviceläge när de exempelvis ska bytas.
P5-1507-Service position wiper blades
Torkarblad i serviceläge.

För att det ska vara möjligt att byta, tvätta eller lyfta torkarbladen (t.ex. vid avskrapning av is från vindrutan) måste de vara i serviceläge.

Viktigt

Innan torkarbladen sätts i serviceläge – säkerställ att de inte är fastfrusna.

Aktivera serviceläge

Aktivering av serviceläge är möjligt när bilen är stillastående och vindrutetorkarna inte är påslagna. Serviceläge kan aktvieras på två sätt via centerdisplayen:

Via funktionsvyn

P5-1507-Serviceposition-button

Tryck på knappen Servicepos. för vindrutetorkare. Ljusindikatorn i knappen lyser när serviceläget är aktiverad. Vid aktivering går torkarna upp och ställer sig rakt upp.

Via inställningar

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på My CarVindrutetorkare.
Välj Serviceposition för vindrutetorkare.
Torkarna går upp och ställer sig rakt upp.

Deaktivera serviceläge

Serviceläge kan deaktiveras på två sätt via centerdisplayen:

Via funktionsvyn

P5-1507-Serviceposition-button

Tryck på knappen Servicepos. för vindrutetorkare i centerdisplayen. Ljusindikatorn i knappen slocknar när serviceläge är deaktiverad.

Via inställningar

Tryck på Inställningar i toppvyn i centerdisplayen.
Tryck på My CarVindrutetorkare.
Välj bort Serviceposition för vindrutetorkare för att deaktivera serviceläge.

Torkarbladen lämnar också serviceläge om:

• Torkning av vindruta aktiveras.
  • Spolning av vindruta aktiveras.
  • Regnsensor aktiveras.
  • Bilen körs iväg.

Viktigt

Om torkararmarna i serviceläge har fällts upp från vindrutan, måste de fällas tillbaka mot vindrutan innan aktivering av torkning, spolning eller regnsensor samt innan avfärd. Detta för att undvika att lacken på motorhuven skrapas.