Ställa in varningsavstånd för City Safety

City Safety är alltid aktiverat, men det är möjligt att välja varningsavstånd för funktionen.

OBS

Funktionen City Safety kan inte stängas av utan aktiveras automatiskt vid motorstart/eldrift och är sedan på tills motorn/eldriften stängs av.

Varningsavståndet bestämmer känsligheten för systemet och reglerar på vilket avstånd den visuella, akustiska och haptiska varningen ska utlösas.

Tryck på Inställningar i toppvyn i centerdisplayen.
Tryck på My CarIntelliSafe.
Under City Safety, välj Senare, Normal eller Tidigare för att ställa in önskat varningsavstånd.

Om inställningen Tidigare ger för många varningar, vilket i vissa situationer kan uppfattas som irriterande, använd då varningsavstånd Normal alternativt Senare.

Om varningar upplevs som för frekventa och störande kan varningsavståndet minskas. Detta leder då till att systemet varnar i ett senare skede vilket minskar det totala antalet varningar.

Varningsavstånd Senare bör användas endast i undantagsfall, t.ex. vid dynamisk körning.

OBS

City Safety varnar föraren vid risk för kollision men funktionen kan inte förkorta förarens reaktionstid.

Med varningsavstånd inställd på Tidigare kommer varningarna med längre framförhållning. Det kan medföra att varningarna kommer oftare än vid varningsavstånd Normal.

OBS

Även om varningsavståndet har satts till Tidigare kan varningar i vissa lägen uppfattas som sena. T.ex. vid stora hastighetsskillnader eller om framförvarande fordon bromsar kraftigt.

OBS

Varning med körriktningsvisarna för Rear Collision Warning deaktiveras om varningsavståndet för kollisionsvarning i funktionen City Safety är inställt på den lägsta nivån "Senare".

Funktionerna med bältesförsträckning och bromsning är dock fortsatt aktiva.

Varning

Inget automatiskt system kan garantera 100 % korrekt funktion i alla situationer. Prova därför aldrig City Safety mot människor, djur eller fordon – det kan medföra svåra skador och livsfara.