Blockerat låsläge*

Blockerat låsläge innebär att alla öppningshandtag frikopplas mekaniskt, vilket omöjliggör dörröppning från insidan.

Blockerat låsläge aktiveras med fjärrnyckeln och vid nyckelfri låsning (Passive Entry)*. Det blockerade låsläget inträder med ca 10 sekunders fördröjning efter att dörrarna har låsts.

OBS

Om en dörr öppnas inom fördröjningstiden avbryts sekvensen och larmet deaktiveras.

Bilen kan endast låsas upp med fjärrnyckeln, nyckelfri upplåsning eller med Volvo On Call*-appen (se avsnittet Volvo On Call*-app") när blockerat låsläge är aktiverat.

Vänster framdörr kan även låsas upp med det löstagbara nyckelbladet. Om bilen låses upp med det löstatagbara nyckelbladet kommer larmet* att utlösas. Se avsnitt "Larm" för att stänga av larm.

Varning

Lämna inte kvar någon i bilen utan att först deaktivera funktionen Blockerat låsläge för att inte riskera att någon blir inlåst.

Stänga av blockerat låsläge tillfälligt

Om någon vill stanna kvar i bilen och dörrarna måste låsas från utsidan kan blockerat låsläge tillfälligt stängas av med funktionen Reducerad larmnivå.

P5-1646-x90-function button reduced guard

Tryck på knappen Reducerad larmnivå i centerdisplayens funktionsvy.

Reducering av larmnivå kan även väljas via centerdisplayens toppvy.
Tryck på InställningarMy CarLåsning och välj Reducerad larmnivå.

I centerdisplayen visas därefter Reducerad larmnivå och det blockerade låsläget deaktiveras tillfälligt vid påföljande låsning av bilen.

Vid vanlig låsning deaktiveras eluttagen direkt, men med det blockerade låsläget tillfälligt deaktiverat är de aktiva i max 10 minuter efter låsning.

Om bilen låses upp och låses igen måste det blockerade låsläget tillfälligt deaktiveras igen. Observera att larmets rörelse- och lutningssensorer* stängs av samtidigt.

Vid påföljande motorstart nollställs systemet.

OBS

• Tänk på att larmet aktiveras när bilen låses.
  • Om någon av dörrarna öppnas inifrån, utlöses larmet.