Red Key – Begränsad fjärrnyckel*

En Red Key gör det möjligt för bilens ägare att sätta begränsningar för vissa av bilens egenskaper. Begränsningarna är tänkta att främja att bilen framförs på ett säkert sätt, t.ex. vid utlåning.
1617 - Red key restricted

För en Red Key går det att definiera bilens maximala hastighet, sätta hastighetspåminnelser och bestämma högtalarsystemets maximala ljudvolym. Dessutom kommer vissa av bilens förarstödsystem alltid att vara aktiva. Nyckelns funktioner i övrigt är desamma som för en vanlig fjärrnyckel.

En eller flera Red Keys kan beställas hos en Volvoåterförsäljare. Sammanlagt elva nycklar med begränsningar kan programmeras och användas till en och samma bil – minst en måste vara en ordinarie fjärrnyckel.

Inställningarna för Red Key görs av användaren av den ordinarie fjärrnyckeln från centerdisplayens toppvy, gå till: InställningarSystemFörarprofilRed keys

Vissa av bilens förarstödfunktioner går inte att stänga av för användaren av en Red Key.

Begränsningarna är tänkta att fungera som åtgärder för att minska risken för olyckor och därmed göra att det känns säkrare att lämna ifrån sig bilen till t.ex. unga förare, betjänad parkering eller verkstad. Inställningarna går inte att ändra av innehavaren av en Red Key.

Möjliga inställningar

Följande inställningar kan sättas att gälla för en Red Key:

Fartbegränsare (Speed Limiter)1 (På/Av):

• Inställningsintervall: 50-250 km/h (30-160 mph)
  • Inställning vid första användning är 120 km/h (75 mph)
  • Stegintervall: 1 km/h (1 mph)
P5-15w19-XC90H-Symbol-Restricted Key Limit

I förardisplayen visas symbolen och meddelandet

Red key Hastighetsbegränsning kan ej överskridas.

Hastighetspåminnelse1 (På/Av):

• Inställningsintervall: 0-250 km/h (0-160 mph)
  • Inställning vid första användning: 50, 70 och 90 km/h (30, 45 och 55 mph)
  • Stegintervall: 1 km/h (1 mph)
  • Max antal samtidiga påminnelser: 6 st

Dämpad maxvolym1 (På/Av):

• Inställning vid första användning: På

Adaptiv farthållare*:

• Inställning vid första användning: Längsta intervall
  • Se avsnittet "Adaptiv farthållare" för mer information

Förarstödfunktioner

Följande förarstödfunktioner kommer alltid att vara aktiva för användaren av en Red Key:

• Blind Spot Information (BLIS)* – se avsnittet "Blind Spot Information"
  • Körfältsassistans (LDW och LKA)* – se avsnittet "Körfältsassistans"
  • Avståndsvarning* – se avsnittet "Avståndsvarning"
  • City Safety – se avsnittet "City Safety"
  • Driver Alert Control (DAC)* – se avsnittet "Driver Alert Control"
  • Trafikskyltsinformation* – se avsnittet "Trafikskyltsinformation"
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Tillval, endast tillsammans med Red Key.