Starta Parkeringshjälpkameran*

Parkeringshjälpkameran kan fås att starta automatiskt när backväxeln väljs eller manuellt via centerdisplayen.

Starta Parkeringshjälpkameran

P5-1546-Knapp-PAC Kamera På/Av

För att starta Parkeringshjälpkameran manuellt:

Tryck på knappen Kamera i centerdisplayens funktionsvy.
Parkeringshjälpkameran startas.

Kamerastart vid olika situationer

Vid knapptryck avgör bilens hastighet och färdriktning om kameran startar med toppvy eller frontvy:

• Toppvy: Vid stillastående och i rörelse framåt – 0–15 km/h (0–9 mph).
  • Toppvy: Vid stillastående och i rörelse bakåt – oberoende av hastighet.
  • Frontvy: Vid rörelse framåt 15–22 km/h (9–14 mph).

Aktivera/deaktivera automatisk start av Parkeringshjälpkameran

Det är möjligt att aktivera/deaktivera den automatiska starten av Parkeringshjälpkameran när backväxeln väljs.

Tryck på Inställningar i centerdisplayens toppvy.
Tryck på My CarParkeringsassistans.
Välj Aktivera kamera vid backväxel för att aktivera/deaktivera den automatiska starten.

Automatisk deaktivering av kamera

Frontvyn släcks vid 25 km/h (16 mph) för att inte distrahera föraren. Är inställningen Aktivera kamera vid backväxel vald, återaktiveras kameran automatiskt vid 22 km/h (14 mph) inom 60 sekunder. Överskrids 50 km/h (31 mph) återaktiveras inte frontvyn.

Övriga kameravyer släcks vid 15 km/h (9 mph) och återaktiveras ej.

Välj grundvy för Parkeringshjälpkamera bakåt

Med funktionen Aktivera kamera vid backväxel vald kan föraren även välja vilken kamerafunktion som ska aktiveras vid backning – den bakåtriktade kameran eller 360°-vyn*.

Tryck på Inställningar i centerdisplayens toppvy.
Tryck på My CarParkeringsassistans.
Välj Backvy istället för 360° för att aktivera/deaktivera den bakre kameravyn som grundvy.