Aktivera/deaktivera den Automatiska fartbegränsaren

Funktionen Automatisk fartbegränsare (Automatic Speed Limiter – ASL) kan aktiveras och deaktiveras som ett tillägg till Fartbegränsaren (Speed Limiter – SL).
P5-1646-Knapp Automatisk fartbegränsare

Funktionen aktiveras/deaktiveras i centerdisplayens funktionsvy.

Aktivera den Automatiska fartbegränsaren

Tryck på knappen Fartgränsassistans i funktionsvyn.
ASL sätts i beredskapsläge, knappen visar en grön indikering och förardisplayen visar en skyltsymbol i hastighetsmätarens centrum.
Tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp Centrum-V.
ASL aktiveras med bilens aktuella hastighet.

Deaktivera den Automatiska fartbegränsaren

Tryck på knappen Fartgränsassistans i funktionsvyn.
ASL stängs av och knappens indikering blir GRÅ – SL aktiveras istället.

Varning

Bilen följer inte längre skyltad maxhastighet efter skifte från ASL till SL – den följer då endast den i minnet lagrade maxhastigheten.