Aktivera och starta Pilot Assist*

P5-1507-ACC QA
Funktioners knappar och symboler.
För att kunna starta Pilot Assist krävs följande:
  • Ett framförvarande fordon inom rimligt avstånd.
  • Kameran måste kunna "se" körfältets sidomarkeringar.
  • Eget fordons hastighet är under 50 km/h (30 mph).
P5-1507-ACC QA Symbol

Tillgänglighet visas med symbolens färg (VIT = tillgänglig) om Pilot Assist är vald.

I annat fall syns det på den högra pilens utseende vid symbolen – VIT = tillgänglig.

GUL symbol med blinkande VIT pil indikerar förestående skifte till beredskapsläge.

Med den Adaptiva farthållaren i beredskapsläge:
Tryck på ▶ (4).
Symbol visas och Pilot Assist sätts i beredskapsläge.
Tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp Centrum-V (1).
Pilot Assist startas.
Med den Adaptiva farthållaren startad:
Tryck på ▶ (4).
Pilot Assist startas.

Händerna på ratten

En förutsättning för att Pilot Assist ska fungera är att föraren håller händerna på ratten, vilket systemet fortlöpande kontrollerar – om så inte sker, uppmanas föraren med ett textmeddelande att aktivt styra bilen. Om så inte sker kommer en akustisk varningssignal.

Om inte heller det får föraren att lägga händerna på ratten, stängs Pilot Assist av. Ett tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp Centrum-V återaktiverar Pilot Assist.

OBS

Observera att hjälpfunktionen Pilot Assist enbart fungerar när föraren har händerna på ratten.