Ändra tolerans för den Automatiska fartbegränsaren

Funktionen Automatisk fartbegränsare (Automatic Speed Limiter – ASL) kan ställas in på olika toleransnivåer.

Det är möjligt att öka/minska skyltad maxfart med 5 km/h (5 mph) – om t.ex. bilen följer skyltad maxfart 70 km/h (40 mph) men föraren vill istället hålla 75 km/h (45 mph).

P5-1546-ASL rattknappar
Funktioners knappar och symboler.
Tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp + (1) tills 70 km/h (40 mph) ändrats till 75 km/h (45 mph) i hastighetsmätarens centrum (4).

Bilen använder därefter den valda toleransen 5 km/h (5 mph) så länge passerade skyltar visar 70 km/h (40 mph).

Toleransen följs tills en trafikskylt med en lägre eller högre hastighet passeras – då följer bilen istället den nya skyltade maxfarten och toleransen raderas ur minnet.

Om funktionen Trafikskyltsinformation* är aktiverad visas skyltad hastighet sedan med en RÖD markering på hastighetsmätarens skala.

Justering av toleransen görs på samma sätt som vid hantering av hastighet för Fartbegränsaren.