Uppdatering av kartdata via PC och USB

Innan uppdatering via ett USB-minne, behöver några detaljer ordnas.

Förberedelser

P5-1507-Nav-MapCare Princip USB
Processprincip för uppdatering via dator och USB-minne.

USB-minne

Följande krävs för att ett USB-minne ska kunna hantera en uppdatering:

ParameterKrav
USB-standard (1.0/2.0/3.0):Minst 2.0
Filsystem (Ext2/NTFS/FAT32):FAT32
Kapacitet (8/16/32/64 GB):Kartfilernas storlek är marknadsrelaterad – se filstorlek under "Detaljerad information" för respektive marknad på Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com) .

Aktuell kartversion

P5-1507-Navi Karta Uppdat-1
Exempel på regioner i kartdata – tryck NER-pil för mer information.
P5-1507-Navi Karta Uppdat-2
Exempel på region – ett tryck på "Ange som hemregion" (Set as home region) gör den till hem-region.

Ta först reda på vilken kartversion som finns i bilen innan nedladdning av kartdata påbörjas. Det kan göras så här:

Öppna appen Fjärruppdateringar från appvyn.
En nedladdningsapplikation startas och en ikon i knappen Kartor visar hur många uppdateringar som finns tillgängliga.
Tryck på knappen Kartor för att visa en lista över tillgängliga uppdateringar.
Markera aktuell region – tryck NER-pil för information om aktuell version av kartdata eller tryck Installera (Install) för att se om det finns en nyare version.

Nedladdning av kartdata från internet till USB-minne

Från en dator med internet – anslut till Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com) och följ instruktionerna på datorns bildskärm.
Tryck på "Detaljerad information" för den region som ska uppdateras.
Kartbild med information om senaste kartdata för regionen visas – verifiera att den är nyare än den i bilen.
Anslut ett USB-minne till datorn och ladda ner uppdateringen till USB-minnet.

Tidsåtgång för nedladdning varierar beroende på kartdatats storlek och uppkopplingens bandbredd.

Överföring av kartdata från USB till bilen

Allmänt

En överföring kan ta 30–60 minuter beroende på kartdatats storlek och måste göras med aktiverat navigations-/infotainmentsystem.

För att inte riskera att startbatteriet dräneras under uppdateringen bör en batteriladdare anslutas. En uppdatering kan även göras under färd.

Under pågående uppdatering av en komplett kartdatabas är infotainmentsystemets följande funktioner inte tillgängliga eller begränsade:

• Navigation
  • Röstkommando
  • Information/media lagrad på hårddisken

Uppdatera

Aktivera navigationssystemet enligt tidigare avsnitt "Aktuell kartversion".
Anslut USB-minnet till bilens USB-uttag.

Navigationssystemet detekterar automatiskt att en uppdatering finns tillgänglig varefter bildskärmen under uppdateringen visar hur mycket av processen som återstår, räknat i %.

För att starta uppdateringen måste föraren trycka på Bekräfta – eller på Avbryt för att avbryta den.

Tryck på Bekräfta – Uppdateringen börjar och information om hur processen fortskrider visas på centerdisplayen.
Bildskärmen visar när överföringen är klar – dra då ut USB-minnet.
Verifiera att rätt kartdata har överförts till bilen genom att upprepa momenten beskrivna under tidigare rubrik "Aktuell kartversion".

Avbrott

Vad händer om...Svar
...infotainmentsystemet stängs av under pågående uppdatering?Processen pausar och fortsätter automatiskt där den avbröts, när systemet aktiveras igen, t.ex. vid motorstart.
...USB-minnet dras ut innan uppdateringen är klar?Processen pausar och fortsätter automatiskt där den avbröts, när USB-minnet återansluts till bilen.

Vid avbrott under uppdatering visas alltid ett förklarande textmeddelande på centerdisplayen.

För ytterligare information – se Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com) eller kontakta en Volvoåterförsäljare.