Torkarblad i serviceläge

Vindrutans torkarblad måste vara i serviceläge när de exempelvis ska bytas.
P5-1507-Service position wiper blades
Torkarblad i serviceläge.

För att det ska vara möjligt att byta, tvätta eller lyfta torkarbladen (t.ex. vid avskrapning av is från vindrutan) måste de vara i serviceläge.

Viktigt

Innan torkarbladen sätts i serviceläge – säkerställ att de inte är fastfrusna.

Aktivera serviceläge

Aktivering av serviceläge är möjligt när bilen är stillastående och vindrutetorkarna inte är påslagna. Serviceläge kan aktvieras på två sätt via centerdisplayen:

Via funktionsvyn

P5-1507-Serviceposition-button

Tryck på knappen Servicepos. för vindrutetorkare. Ljusindikatorn i knappen lyser när serviceläget är aktiverad. Vid aktivering går torkarna upp och ställer sig rakt upp.

Via inställningar

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på My CarVindrutetorkare.
Välj Serviceposition för vindrutetorkare.
Torkarna går upp och ställer sig rakt upp.

Deaktivera serviceläge

Serviceläge kan deaktiveras på olika sätt:

Via funktionsvyn

P5-1507-Serviceposition-button

Tryck på knappen Servicepos. för vindrutetorkare i centerdisplayen. Ljusindikatorn i knappen slocknar när serviceläge är deaktiverad.

Via inställningar

Tryck på Inställningar i toppvyn i centerdisplayen.
Tryck på My CarVindrutetorkare.
Välj bort Serviceposition för vindrutetorkare för att deaktivera serviceläge.

Torkarbladen lämnar också serviceläge om:

• Torkning av vindruta aktiveras.
  • Spolning av vindruta aktiveras.
  • Regnsensor aktiveras.

Viktigt

Om torkararmarna i serviceläge har fällts upp från vindrutan, måste de fällas tillbaka mot vindrutan innan torkarna aktiveras. Detta för att undvika att lacken på motorhuven skrapas.