Uppdatering av kartdata via Fjärruppdatering

Innan fjärruppdatering via en mobiltelefonuppkoppling görs, behöver några detaljer ordnas.

Förberedelser

1507-P5-Nav-MapCare Princip OTA
Processprincip för fjärruppdatering.

Uppkoppling

Bilen kopplas upp via Bluetooth, Wi-Fi eller kabel ansluten till USB-ingången alternativt med bilens inbyggda modem. Uppkopplingsstatus visas med symbol i centerdisplayens statusfält.

Se information/beskrivning i avsnitten "Koppla upp bil" och "Uppkopplad bil".

Nedladdning av kartdata från internet

P5-1507-icon app screen ota

Nedladdning hanteras via Fjärruppdateringar i centerdisplayens applikationsvy.

Öppna appen Fjärruppdateringar från appvyn.
En nedladdningsapplikation startas och en ikon i knappen Kartor visar hur många uppdateringar som finns tillgängliga.
Tryck på knappen Kartor för att visa en lista över tillgängliga uppdateringar.
Markera aktuell region – tryck NER-pil för information om aktuell version av kartdata eller tryck Installera (Install) för att se om det finns en nyare version.

För ytterligare information – se Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com) eller kontakta en Volvoåterförsäljare.

Hemregion

Föraren kan välja en hemregion, och att få den automatiskt uppdaterad. Gör så här:

Markera aktuell region – tryck NER-pil för att expandera regionen.
Tryck på knappen Ange som hemregion.
Om automatisk uppdatering önskas, tryck på knappen Autouppdatera:.

Automatisk uppdatering kan endast väljas om funktionen Sökning i bakgrunden efter uppdateringar av mjukvara är aktiverad, se avsnittet "Systemuppdateringar".