Skifta mellan Farthållare och Adaptiv farthållare*

I bil med Adaptiv farthållare* (ACC) kan föraren skifta mellan Farthållare (CC) och ACC.

Skifta från ACC till CC

En symbol i förardisplayen visar vilken farthållare som är aktiv:

CC

Cruise Control

ACC

Adaptive Cruise Control

P5-15w07-Shift cruise1P3-0720 Symbol farthållare 21
FarthållareAdaptiv farthållare

Gör så här för att skifta från Adaptiv farthållare (ACC) till Farthållare (CC):

Tryck på knapp Farthållare i funktionsvyn.
Förardisplayen skiftar symboler från ACC till CC – därefter är Adaptiv farthållare (ACC) avstängd och Farthållare (CC) är satt i beredskapsläge.
Tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp Centrum-V.
Farthållaren startar och lagrar aktuell hastighet.

Varning

Bilen bromsar inte längre automatiskt efter skifte från ACC till CC – den följer endast satt hastighet.

Om CC är aktiv vid motoravstängning, kommer ACC att aktiveraras vid påföljande motorstart.

Skifta tillbaka från CC till ACC

Tryck på knapp Adaptiv farthållare i funktionsvyn.
Förardisplayen skiftar symboler från CC till ACC – därmed är Adaptiv farthållare satt i beredskapsläge.
Tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp Centrum-V.
Den Adaptiva farthållaren startar och lagrar aktuell hastighet tillsammans med förvalt avstånd till framförvarande fordon.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 VIT symbol: Funktionen är aktiv, GRÅ symbol: Beredskapsläge