12 V-batteri

12 V-batteriet driver alt i din bil, bortset fra den elektriske fremdrivning.

Service og udskiftning

12 V-batteriet er vedligeholdelsesfrit.

Kontakt et autoriseret Volvo-værksted, hvis 12 V-batteriet skal skiftes ud.

Vigtigt

12 V-terminal

Hvis bilen slet ikke har nogen strøm, kan den ikke låses op, da låsene betjenes elektrisk. For at få adgang til bilen og oplade den skal bilen strømforsynes i et kort stykke tid ved hjælp af 12 V-terminalen, der er adgang til udefra. Du får adgang til den ved at fjerne et lille panel under forkofangeren i nærheden af venstre forhjul.

Tag højde for følgende, før du bruger 12 V-terminalen:
  • Volvo anbefaler, at 12 V-terminalen kun anvendes af serviceteknikere med henblik på at få adgang til bilen som led i genoprettelse, når den ikke længere reagerer.
  • Brug kun en 12 V-oplader med en maksimal ladestrøm under 40 A.
  • Tilslutning af en anden strømkilde, som leverer højere strøm end 40 A, vil sprænge terminalens sikring, så den deaktiveres.
  • Brug kun 12 V-terminalen i korte perioder. Den er ikke beregnet som en måde til at strømforsyne bilen i længere tid.
Specifikationer for 12 V-batteri
BatteritypeAGM H4
Spænding12 V
Mål (længde x bredde x højde)207 × 175 × 190 mm (85⁄₃₂ × 65764 × 7³¹⁄64 in)
Kapacitet50 Ah
Koldstartskapacitet1540 A

Mere i dette emne