Bilens elektriske system og batterier

Din bil har et højt specialiseret elektrisk system, som leverer elektricitet til og fra batterierne. Der er både højspændings- og lavspændingskredsløb til forskellige elektriske funktioner.
Du finder oplysninger om flere af din bils elektriske komponenter i dette afsnit af vejledningen. Det omfatter:
  • Traktionsbatteri
  • 12 V-batteri
  • 12 V-nødforsyningsterminal
  • Sikringer

Vigtigt

12 V-terminal

Hvis bilen slet ikke har nogen strøm, kan den ikke låses op, da låsene betjenes elektrisk. For at få adgang til bilen og oplade den skal bilen strømforsynes i et kort stykke tid ved hjælp af 12 V-terminalen, der er adgang til udefra. Du får adgang til den ved at fjerne et lille panel under forkofangeren i nærheden af venstre forhjul.

Tag højde for følgende, før du bruger 12 V-terminalen:
  • Volvo anbefaler, at 12 V-terminalen kun anvendes af serviceteknikere med henblik på at få adgang til bilen som led i genoprettelse, når den ikke længere reagerer.
  • Brug kun en 12 V-oplader med en maksimal ladestrøm under 40 A.
  • Tilslutning af en anden strømkilde, som leverer højere strøm end 40 A, vil sprænge terminalens sikring, så den deaktiveres.
  • Brug kun 12 V-terminalen i korte perioder. Den er ikke beregnet som en måde til at strømforsyne bilen i længere tid.

Tip

Bilopladning

Funktioner og udstyr, der er relateret til opladning, for eksempel ladeporten og -kablerne, har deres eget afsnit.

Bekvemmelighedsfeatures

Eldrevne funktioner såsom USB-porte og trådløs opladning af enheder er beskrevet i andre afsnit.

Advarsel

• Du må ikke håndtere eller ændre bilens elektriske komponenter. Udfør kun handlinger, som er klart beskrevet i brugermanualen
  • Højspændingskomponenter kan generere eller lede dødbringende strømstyrker og må kun håndteres af autoriserede teknikere.
  • Du må ikke udføre reparationer på bilens elektriske system eller komponenter. Kontakt et autoriseret Volvo-værksted for at få udført nødvendigt reparations- eller servicearbejde.