Fartbegrænser

Fartbegrænseren kan hjælpe dig med at undgå utilsigtet kørsel med for høj hastighed. Når den er aktiv, er bilens accelerationsreaktion begrænset, når du overskride din valg fartbegrænsning.

Når fartbegrænseren er aktiv, kan den reducere reaktionen fra speederen gradvist og yde let bremsning, når du overskrider din valgte grænse. Disse to reaktioner hjælper med at få dig ned til den valgte maksimumhastighed. Du kan altid tilsidesætte fartbegrænseren ved at træde speederen længere ned.

For at du kan anvende fartbegrænseren, skal den være aktiveret i indstillingerne. Så kan du aktivere den med højre ratarm, mens du kører.

Når fartbegrænseren er aktiv, angives det under gearindikatoren i førerinformationsområdet. Du kan tilpasse grænsen med ratknapperne.

Symbol for aktivering af fartbegrænser

 Vigtigt

Førerens ansvar

Fartbegrænserfunktionen er et supplement til en sikker kørestil. Den kan ikke reducere eller erstatte behovet for, at føreren er opmærksom og fokuseret på at køre sikkert. Det er førerens ansvar at være opmærksom på og overholde en lovlig og sikker hastighed.