Over-the-air-opdateringer

Over-the-air-opdateringer holder softwaren i din bil opdateret.

Note

For at aktivere over-the-air1-opdateringer skal du acceptere OTA-samtykket i mobilappen til bilen under onboarding eller i appens privatlivsindstillinger. Du kan ikke aktivere opdateringerne eller give samtykke til dem via bilens display.

Når din bil er forbundet til internettet, kan den modtage over-the-air-opdateringer for at holde bilens software opdateret. Når du har aktiveret software-opdateringer i mobilappen, downloader bilen automatisk opdateringerne og giver dig besked, når de kan installeres. Du får installationsnotifikationer via appen og bilens display.

Du kan også søge efter nye opdateringer ved at gå tilSystemSoftware update i indstillinger

Installering af softwareopdateringer

Når en ny software-opdatering er tilgængelig, downloader bilen automatisk opdateringen, men den installerer den ikke for dig. Du skal selv starte installationen, enten via mobilappen til bilen, en notifikation på displayet eller i software update-visningen. Notifikationen vises kun på displayet, når du sætter bilen i P og tager din sikkerhedssele af. Du kan annullere installationen, efter at du har bekræftet den, hvis du ændrer mening om at installere opdateringen.

Du kan ikke få adgang til bilen eller anvende den, mens en softwareopdatering installeres. Du skal derfor sørge for, at batteriet har nok resterende opladning, og at du ikke har brug for at anvende bilen under installationsprocessen. Bilen giver dig et estimat for, hvor lang tid det vil tage at installere opdateringen.

Vigtigt

Der kan være opdateringer, som du ikke selv kan installere. Hvis det sker, så kontakt et autoriseret Volvo-værksted for at bestille en tid.

Hvis der opstår en kritisk opdateringsfejl, skal du undlade at køre i bilen og ringe efter vejhjælp for at blive bragt til et autoriseret Volvo-værksted.

Planlægning af opdateringer

Hvis du vil installere en opdatering på et senere tidspunkt, kan du planlægge installationen både i mobilappen og på displayet. Planlægning af en opdatering indstiller en timer for, hvornår du vil have bilen til at forsøge at installere opdateringen, for eksempel om 4 timer. Det maksimale tidsrum for planlægning af en opdatering er 24 timer.