Assisteret kørsel

Assisterede kørselsfunktioner anvender bilens evne til at overvåge sine omgivelser til at gøre kørslen mere sikker og mindre krævende.

Der findes flere assistanceformer og -niveauer. De kan understøtte dig aktivt med en række køreopgaver og give støttende information for bedre beslutningstagning under kørslen.

Du kan aktivere, deaktivere eller tilpasse mange af bilens assisterede kørefunktioner i indstillingerne.

Pilot AssistDenne funktion kan hjælpe dig med en række køreopgaver såsom styring, administration af hastigheden og vognbaneskift. Pilot Assist kan tilpasses i indstillingerne.
Færdselstavler og reaktion på kørsel med for høj hastighedDer er flere funktioner, som kan hjælpe dig med at holde styr på hastighedsbegrænsningen og undgå utilsigtet kørsel med for høj hastighed. De omfatter færdselstavlegenkendelse, som gør dig opmærksom på hastighedsbegrænsningen, og forskellige reaktioner fra bilen, som er designet til at forhindre dig i at overskride fartgrænsen. Disse funktioner kan tilpasses i indstillingerne.

Tip

Sikkerhedsindgreb og -advarsler

Mange af førerstøttefunktionerne er beregnet til at forbedre både bekvemmeligheden og sikkerheden. Funktioner, som primært yder sikkerhedsindgreb og giver advarsler, har deres eget, separate afsnit i denne vejledning.

Assisteret parkering

Der findes et separat afsnit i denne vejledning, som dækker assisterede parkeringsfunktioner.

Vigtigt

Påkrævet viden og førerens ansvar

Assisterede kørefunktioner er designet til at gøre kørslen mere sikker og mindre krævende, men de reducerer ikke førerens ansvar for at betjene bilen så sikkert som muligt. Sørg for at læse al relateret information om en funktion, før du bruger den. Det er vigtigt at læse afsnittet om førerens ansvar for at forstå evnerne og begrænsningerne for din bils assisterede kørefunktioner.

Hvis du er i tvivl om noget eller har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din Volvo-forhandler.

Registreringsevner

Bilens evne til at monitorere sine omgivelser bruges af funktioner til kørehjælp. For bedre at forstå begrænsningerne for sådanne funktioner bør du læse det separate afsnit om registrering af trafik og omgivelser. Det giver en oversigt over, hvordan vigtige komponenter, såsom kameraer og radarer, fungerer, og beskriver både deres evner og begrænsninger.