Aktivering af Pilot Assist

Du aktiverer Pilot Assist ved at bevæge højre ratarm nedad under kørslen. Det er vigtigt at vurdere, om de aktuelle kørselsforhold gør det muligt at anvende Pilot Assist sikkert.

Under kørslen angiver et gråt Pilot Assist-symbol i førerinformationsområdet, at funktionen er tilgængelig, men endnu ikke aktiveret.

Symbol, som angiver, at Pilot Assist er inaktiv

Pilot Assist er kun til rådighed for aktivering, hvis den er aktiveret i indstillingerne.1

Vigtigt

Før du bruger Pilot Assist

Tag dig tid til at læse alt om Pilot Assist i denne vejledning, før du bruger funktionen første gang. Det er vigtigt at forstå funktionens evner og begrænsninger af hensyn til sikker brug.

Vurder situationen

Du skal sikre dig, at trafiksituationen og forholdene egner sig til aktivering. Vent, indtil igangværende manøvrer, såsom vognbaneskift, er afsluttet, før du aktiverer Pilot Assist.

Aktivering af Pilot Assist under kørslen

Aktivering af Pilot Assist med betjeningsarm

Når forholdene egner sig, skal du trække højre ratarm helt ned.

Aktivering bekræftes i førerinformationsområdet.

Symbol, som angiver, at Pilot Assist er aktiv

Første gang du aktiverer Pilot Assist under kørsel vil din hastighed ved aktivering være den indstillede hastighed.

Hvis du for nylig har brugt Pilot Assist, kan din tidligere indstillede hastighed blive brugt i stedet for. I det tilfælde vil den tidligere indstillede hastighed være synlig ved siden af speedometeret.

Tip

Pilot Assist-symboler

Når Pilot Assist er aktiv, vises dens støtteniveau via symboler og grafik i førerinformationsområdet.

1. 1 Når enten Pilot Assist eller fartbegrænseren aktiveres, deaktiveres den anden automatisk.