Langtidsparkering

Følg anbefalingerne for langtidsparkering, hvis din bil ikke skal bruges i mere end en måned. Husk at tjekke bilen jævnligt, når den holder parkeret.

Forberedelser til langtidsparkering

• Hvis du lader bilen holde parkeret i mere end en måned, er den anbefalede ladningsgrad 40-60 %. Kør i bilen, eller lad den op for at nå det anbefalede niveau.
  • Hvis du efterlader bilen parkeret i længere tid end tre måneder, anbefales det, at du sætter den til strøm, men sætter batteriets opladningsgrænse til 50 %. Dette gøres for batteriets skyld.
  • Tjek og juster dæktrykket. Det anbefalede tryk under langtidsparkering er 330 kPa (48 PSI).
  • Vælg en kølig og skyggefuld placering. Et miljø med kontrollerede og ensblivende betingelser anbefales.

Under langtidsparkering

Tjek jævnligt:
  • Ladningsgraden, og at opladning fungerer korrekt
  • Dæktrykket

Tip

Hold bilen opdateret

I perioder, hvor bilen ikke anvendes, bør du gøre det til en vane at tjekke for softwareopdateringer og installere dem.

Efter langtidsparkering

• Før du kører i bilen, skal du sikre dig, at de vigtigste kørselsrelaterede betjeningselementer og funktioner fungerer korrekt, såsom bremserne.
  • Installer eventuelt tilgængelige softwareopdateringer.