Fejlfunktion

Når en del af bilen eller en af dens funktioner ikke fungerer efter hensigten, regnes det som en fejlfunktion.1 Det er muligvis ikke sikkert at bruge bilen overhovedet, afhængigt af hvilken type fejlfunktion, der er opstået på bilen.

Note

Bilen er ude af stand til at køre

Du bør anse bilen som værende ude af stand til at køre, hvis en fejlfunktion forhindrer dig i at køre sikkert.

Bilen reagerer ikke

Denne vejledning indeholder et separat afsnit for strømrelaterede fejl.

Generelle råd i tilfælde af fejlfunktioner

Hvis en funktion ikke fungerer korrekt, kan du prøve følgende:
  • Læs brugermanualens information om funktionen. Sæt dig ind i, hvad der kræves, for at funktionen kan fungere korrekt. Årsagen til problemet kan være, at du ikke kender til en begrænsning for en specifik funktion.
  • Genstart alle relaterede enheder og systemer. Dette gælder selve bilen, men kan også omfatte din telefon eller en app.
  • Hvis der er flere måder at anvende en funktion eller udføre en opgave på, så prøv de alternative metoder.

Note

Ændringer efter softwareopdateringer

Softwareopdateringer kan indføre ændringer af funktioner, som påvirker, hvordan funktionerne fungerer. Sørg for at læse den information, der gives ved hver opdatering, så du forstår, hvorfor bilen muligvis opfører sig anderledes.

Mulige årsager

Når en funktion ikke fungerer, som du forventer, er der flere mulige årsager:
  • Bilens indstillinger er blevet ændret.
  • Omgivelsesforhold, som påvirker bilen og dens systemer.
  • Signalinterferens, som påvirker konnektiviteten og de trådløse systemer.
  • En sikring er sprunget og skal udskiftes.
  • Softwarefejl.
  • Mekanisk defekt.

Kontakt et autoriseret Volvo-værksted ved behov

Hvis du ikke kan løse problemet ved hjælp af informationen i brugermanualen, kan du kontakte et autoriseret Volvo-værksted.

Læg mærke til, hvad der skete på det tidspunkt, hvor problemet opstod. Det kan hjælpe med at fastslå årsagen. En vigtig hændelse kan være:
  • Skade på bilen.
  • Udsættelse for ekstreme betingelser.
  • Nyligt udført service, vedligeholdelse eller udskiftning af en komponent.
  • Nyligt opdateret software.
  • Alle øvrige fejl eller fejlfunktioner.
  1. 1 I nogle tilfælde kan en mulig fejl eller fejlfunktion i stedet være en bevidst begrænsning ud fra de forhold, bilen oplever.