12 V-batteri

12 V-batteriet driver alt elektrisk utstyr i bilen unntatt fremdrift.

Service og utskifting

12 V-batteriet er vedlikeholdsfritt.

Kontakt et autorisert Volvo-verksted hvis 12 V-batteriet må skiftes ut.

Viktig

Tilkoblingspunkt for 12 V

Ved fullstendig tap av strøm kan ikke bilen låses opp, siden alle låsene har elektronisk betjening. For å få adgang til bilen og lade den, kan den tilføres strøm i en kort periode ved hjelp av det eksternt tilgjengelige tilkoblingspunktet for 12 V-batteriet. Man får tilgang til dette ved å fjerne et lite panel under fremre støtfanger, nær venstre forhjul.

Før du bruker tilkoblingspunktet for 12 V, må du ta i betraktning følgende:
  • Volvo anbefaler at tilkoblingspunktet for 12 V bare brukes av serviceteknikere med det formål å få adgang til bilen som del av bergingstiltakene etter at bilen er satt ut av kjørbar stand.
  • Bruk bare en 12 V-lader med maksimal ladestrøm under 40 A.
  • Hvis det kobles til en strømkilde som leverer strøm på over 40 A, vil tilkoblingspunktets sikring gå, slik at tilkoblingspunktet settes ut av funksjon.
  • Tilkoblingspunktet for 12 V må bare brukes i en kort periode. Det er ikke ment å brukes til kontinuerlig strømtilførsel til bilen.
Spesifikasjoner for 12 V-batteri
BatteritypeAGM H4
Spenning12 V
Mål (lengde × bredde × høyde)207 × 175 × 190 mm (85⁄₃₂ × 65764 × 7³¹⁄64 in)
Kapasitet50 Ah
Kapasitet ved kaldstart1540 A

Mer i dette emnet