Varsler om døråpning

Døråpningsvarsler har til hensikt å gjøre det tryggere å gå ut av bilen. De kan varsle deg om kjøretøy som nærmer seg bakfra, slik at du ikke åpner en dør foran dem.
Deteksjonsområdet for døråpningsvarsel

Døråpningsvarsler har til hensikt å varsle deg om passerende kjøretøy så du ikke åpner en dør rett foran dem. Disse varslene kan gis når bilen står stille eller beveger seg svært sakte1.

Døråpningsvarsel i et sidespeil

Når bilen detekterer at et kjøretøy snart vil kjøre forbi nær bilens side, tennes et lys i sidespeilet samtidig som det vises et varsel i displayet. Hvis du begynner å åpne døren på siden der det er detektert trafikk, blir varselet mer intensivt. Et lydvarsel kan lyde samtidig med de visuelle varslene, avhengig av varselets alvorlighetsgrad.

Døråpningsvarsledr kan slås på og av i innstillingene.

 Tips

Døråpningsvarsler og Blind Spot Information

Døråpningsvarsler vises på en lignende måte som varsler om kjøretøy i blindsonen. Disse to funksjonene bruker også de samme bakoverrettede radarene for å detektere andre kjøretøy. Funksjonene slås likevel på og av uavhengig av hverandre, siden de har ulike bruksområder.

Begrensninger

Bilen bruker sitt bakoverrettede radarsystem til å detektere kjøretøy som nærmer seg. Les om vilkår og begrensninger for radar og deteksjon i separate seksjoner i denne veiledningen.

 Viktig

Døråpningsvarsler er supplementer til trygge brukervaner. Føreren og passasjerene har det fulle ansvaret for å kontrollere at det er trygt å åpne dørene.
  1. 1 Under 3,6 km/t (2,2 mph)