Over-the-air-oppdateringer

Over-the-air-oppdateringer holder bilens programvare oppdatert.

Nb!

For å slå på over-the-air-oppdateringer1 må du gi samtykke til OTA i mobilappen for bilen når du først tar den i bruk, eller i ettertid i appens innstillinger for personvern. Du kan ikke slå på oppdateringer eller gi samtykke til dem via bilens display.

Når bilen er koblet til internett, kan den motta over-the-air-oppdateringer for å holde bilens programvare oppdatert. Når du har slått på programvareoppdateringer i mobilappen, vil bilen automatisk laste ned oppdateringene og varsle deg når de kan installeres. Du får varsler om installering via appen og bilens display.

Du kan også se etter nye programvareoppdateringer ved å gå til SystemSoftware update i innstillingene.

Installere programvareoppdateringer

Når en ny programvareoppdatering er tilgjengelig, vil bilen automatisk laste ned oppdateringen, men den vil ikke installere den for deg. Du må starte installeringen selv: Det gjøres via mobilappen for bilen, via et varsel i displayet eller i visningen for programvareoppdatering. Varselet vises bare i displayet når du setter bilen i P og løsner sikkerhetsbeltet. Hvis du ombestemmer deg, kan du avbryte installeringen etter at du har bekreftet den.

Du kan ikke gå inn i bilen eller bruke bilen mens programvareoppdateringen pågår. Derfor må du sørge for at den har tilstrekkelig batterinivå og at du ikke trenger å bruke bilen mens installeringsprosessen pågår. Bilen vil gi deg et overslag over hvor lang tid det vil ta å installere oppdateringen.

Viktig

Det kan komme oppdateringer du ikke kan installere selv. Hvis dette skjer, må du kontakte et autorisert Volvo-verksted for å bestille service.

Hvis det oppstår en kritisk feil med en oppdatering, må du unngå å kjøre bilen, og tilkalle veihjelp så bilen kan fraktes til et autorisert Volvo-verksted.

Planlegge oppdateringer

Hvis du vil installere en oppdatering på et senere tidspunkt, kan du planlegge installeringen både i mobilappen og displayet. Å planlegge en oppdatering betyr at du stiller inn en nedtelling til tidspunktet da du vil at bilen skal forsøke å installere oppdateringen, for eksempel om 4 timer. Maksimal nedtellingstid for en planlagt oppdatering er 24 timer.