Parkeringssensorens detektering og begrensninger

De ultrasoniske parkeringssensorene gjør at bilen kan detektere objekter og avstanden deres fra bilen. De fungerer på relativt kort hold ved sakte manøvrering i trange omgivelser, for eksempel parkering.

Ultrasoniske sensorer bruker lydbølger til å detektere hindringer nær bilen. De fungerer ved at de sender ut ultralydpulser som reflekteres tilbake til sensoren når de treffer et objekt eller en hindring. På den måten kan bilen måle avstanden til hindringer i deteksjonsretningen.

Informasjon fra disse sensorene er kun tilgjengelig i lav hastighet. De gir informasjon om avstander når parkeringsvisningen vises i displayet.

 Viktig

Ansvarlig bruk

Ultrasoniske parkeringssensorer og funksjoner som bruker dem, er supplementer til trygge kjørevaner. De verken reduserer eller erstatter behovet for at føreren er oppmerksom på bilens omgivelser og konsentrerer seg om å kjøre trygt.

Deteksjonsområde

Ultrasoniske sensorer er vanligvis plassert relativt lavt nede på støtfangeren.
  • Hindringer som er festet på støtter som er utenfor deteksjonsområdet, kan unnslippe detektering. Slike hindringer omfatter objekter som henger ovenfra eller objekter som strekker seg langt bort fra stedet der de er festet i bakken, for eksempel sperrer og porter.

Blokkerte sensorer

Ultrasoniske sensorer kan bli blokkert, og dermed enten redusere detekteringen av avstander- og hindringer, eller gjøre den utilgjengelig. For å unngå blokkerte sensorer eller få bedre forståelse for når de kan bli utilgjengelige, bør du ta hensyn til følgende:
  • Hvis en sensor er blokkert, kan visse funksjoner bli mindre effektive eller gi feil respons.
  • Tett regn eller snø kan føre til upålitelig detektering og at funksjoner som er avhengige av de ultrasoniske sensorene, blir utilgjengelige.
  • Hvis bilen merker at en sensor er blokkert, kan den slå av visse funksjoner.
  • Ikke plasser eller monter noe foran eller nær bilens sensorer. Dette omfatter klistremerker eller tape eller folie på bilens karosseri.
  • Skader på karosseriet der sensorene er plassert, kan påvirke sensorenes ytelse. Kontakt et verksted for å få utført reparasjoner hvis det er skader i sensorområdene.1
  • Sørg for at eventuelt montert tilbehør, ekstrautstyr eller last på utsiden av bilen ikke blokkerer sensorene.
  • Tilhengere, sykkelstativer og annet utstyr montert på tilhengerfestet, kan blokkere sensorene slik at detektering og visse funksjoner blir utilgjengelige.
  • Ultrasoniske sensorer er følsomme for oppsamling av skitt, is eller snø foran dem. Dette kan påvirke evnen deres til å detektere objekter. Bilen vil ikke alltid være i stand til å oppdage hindringer for parkeringssensorene. I situasjoner der hindringer detekteres, formidler bilen dette med varsler i displayet. Det anbefales likevel å inspirere sensorplasseringene regelmessig og sørge for at områdene rundt dem er rene og frie for hindringer.

 Advarsel

Rengjør regelmessig

Stedene der kameraene, sensorene og radarene er plassert på bilen, må rengjøres regelmessig og holdes frie for merker, objekter, skitt og andre potensielle hindringer. Hvis ikke kan bilens funksjoner gi feil eller redusert respons eller bli deaktivert.

  1. 1 Volvo anbefaler at all service og alle reparasjoner utføres av et autorisert Volvo-verksted.