Displayvisninger

Lær mer om noen av visningene du kan se i displayets hovedområde.

De forskjellige linjene kan gi statusinformasjon, viser snarveier til apper og hurtigkontroller, og gi deg muligheten til å navigere i displayvisningene. Hovedvisningen lar deg bruke og få tilgang til navigasjonsinformasjon, bilapper, klima, bilstatus og innstillinger. Det finnes også noen spesialiserte visninger for å kontrollere spesifikke bilfunksjoner.

Displaylinjer

Statuslinjen befinner seg øverst i displayets hovedområde, under førerinformasjonsområdet. Den viser symboler for bilens status og apper, i tillegg til klokkeslett og utetemperatur. Du kan trykke på høyre side av statusfeltet for å gå til enkelte hurtigkontroller for utvalgte systeminnstillinger og for å gå til profilvelgeren og innstillingsvisningen.

Bunnlinjen er det viktigste hjelpemiddelet for navigering i displayvisningene. Ved å trykke på symbolene kan du gå til andre visninger og funksjoner, i tillegg til å åpne komfortvisning og slå på nødblinklysene. Statuslinjen og bunnlinjen er alltid synlige, uansett hvilken visning du ser på.

I enkelte visninger vil du se den kontekstuelle linjen over bunnlinjen. Denne linjen har snarveier til funksjoner som nylig er brukt, eller til apper som bare vises når du kan bruke dem. Av og til erstattes disse snarveiene av hurtigkontroller som gir deg muligheten til å kontrollere pågående telefonsamtaler og media når visningene eller widgetene for disse ikke synes.

Hovedvisninger

Følgende liste inneholder hovedvisningene som du vil se og bruke i displayets hovedområde.
VelkomstvisningVelkomstvisningen gir deg rask tilgang til noen av bilens funksjoner og profilvelgeren når du setter deg inn i bilen. Den forsvinner når du starter bilen.
StartvisningStartvisningen viser et stort navigasjonskart, og fungerer også som navigasjonsvisning. Det finnes widgeter for hurtigkontroll av media og telefon under kartet. Du kan skjule disse widgetene ved å trykke på startsymbolet, og hente dem frem igjen ved å trykke på symbolet en gang til. Du kan gå til startvisningen fra andre visninger ved å trykke på startsymbolet i bunnlinjen.
App-bibliotekDu kan få tilgang til bilapper og app-butikken i denne visningen. For å se denne visningen trykker du på app-biblioteksymbolet i bunnlinjen.
KlimavisningDu kan endre diverse klimainnstillinger i denne visningen, som aktivering og deaktivering av avriming og justering av innstillinger for klimaanlegget. Klimavisning åpnes ved å trykke på viftesymbolet i bunnlinjen.
Oversikt over bilenDenne visningen gir deg tilgang til hurtigkontroller, bilens status og innstillingsvisningen, i tillegg til brukerprofiler. Disse opplysningene presenteres samlet som en oversikt over bilen. Du kan gå til oversikten over bilen ved å trykke på bilsymbolet i bunnlinjen.
HurtigkontrollvisningDenne visningen gir deg rask og enkel tilgang til noen av bilens funksjoner, som utvendige lys og justering av sidespeil. Du kan gå til visningen for hurtigkontroller ved å trykke på bilsymbolet i bunnlinjen.
BilstatusvisningDenne visningen viser deg viktig informasjon om bilens status, som problemer som må løses, og disse problemenes alvorlighetsgrad. Du har også tilgang til en brukerhåndbok, og kan se total kjørestrekning og når det er tid for neste service. Du kan gå til visningen for bilstatus ved å trykke på bilsymbolet i bunnlinjen.
InnstillingsvisningI denne visningen har du tilgang til alle de forskjellige innstillingsfanene og visningene for bilen. Du kan gå til innstillingsvisningen ved å trykke på bilsymbolet i bunnlinjen.

Spesialiserte visninger

Følgende visninger er knyttet til spesifikke funksjoner i bilen.
KomfortvisningKomfortvisningen vises når du trykker på temperaturen i bunnlinjen. Denne visningen gir deg rask tilgang til enkelte viktige klima- og komfortinnstillinger, som temperaturkontroll.
VolumvisningDu kan justere volumet for mange typer lyder i denne visningen. For å åpne den trykker du på volumsymbolet i bunnlinjen.
ParkeringsvisningParkeringsvisningen inneholder funksjoner som hjelper deg å parkere. Når den vises, dekker den det meste av displayets hovedområde. Hvis parkeringsvisningen ikke automatisk vises når du trenger den, kan du åpne den selv ved å trykke på kamerasymbolet i den kontekstuelle linjen over bunnlinjen.

Nb!

Førerdistraksjonsoverlegg

Hva du kan se og gjøre i displayets hovedområde avhenger av og til av om bilen beveger seg eller ikke. For å minimere førerdistraksjonene mens bilen er i bevegelse, kan enkelte visninger bli utilgjengelige, som visse innstillinger. Når dette skjer,viser displayet førerdistraksjonsoverlegget. Når bilen slutter å bevege seg, forsvinner overlegget, og du kan interagere med visningen igjen.