Service og reparasjoner

Korrekt utført vedlikeholdsservice og reparasjoner er nødvendig for å holde bilen i god stand.

Bilen holder oversikten over når den sist var til service, og forteller deg når det er tid for å avtale ny service. Den kan selvdiagnostisere mange typer feil og varsle deg hvis du må gjøre noe.

Hvis du merker behov for service eller reparasjoner som bilen ikke har detektert, bør du kontakte Volvos kundestøtte.

Volvo anbefaler at all service og alle reparasjoner utføres av et autorisert Volvo-verksted.

 Viktig

Feil og varsler

Hvis et varsel i bilen melder om behov for service, må du avtale service så snart som mulig. Bilens statusvisning i displayet inneholder også informasjon om detekterte problemer.

 Advarsel

  • Ikke håndter eller modifiser bilens elektriske komponenter. Utfør bare tiltak som er klart beskrevet i brukerhåndboken.
  • Høyspenningskomponenter kan produsere eller lede dødelig strøm og må bare håndteres av godkjente teknikere.
  • Ikke utfør reparasjoner på bilens elektriske anlegg eller komponenter. Kontakt et autorisert Volvo-verksted for å få utført nødvendige reparasjoner eller service.

Volvos anbefalte serviceprogram

Volvo anbefaler at du lar et autorisert Volvo-verksted utføre service- og vedlikeholdsarbeider. Volvos verksteder har personalet, spesialverktøyet og servicelitteraturen som trengs for å levere service av høy kvalitet. Volvos anbefalte serviceprogram er utviklet for å gi bilen lang levetid. At det utføres service på bilen i henhold til det fastsatte serviceprogrammet, kan være en forutsetning for dekning under Volvos garantier. Bilens service- og garantiinformasjon1 inneholder nærmere opplysninger om vedlikeholdsservice og garantivilkår.

  1. 1 Service- og garantiinformasjonen finner du i den separate publikasjonen Service og garanti.