Om brukerhåndboken

Lær mer om hvordan brukerhåndboken kan hjelpe deg med bruken av bilen, hvor du finner den og hvordan du navigerer gjennom innholdet i den.

En viktig del av bilen din.

Bilen din er et svært avansert produkt. Siden den også er godt designet, er den ikke vanskelig å bruke selv om den er avansert. Målet er å gi deg en intuitiv opplevelse, med et naturlig samspill mellom bilen og brukeren som fungerer både for føreren og passasjerene. Hensikten med denne veiledningen er å gi deg informasjon om trygg og effektiv bruk av bilen. Den gir deg informasjon om bilens funksjoner og egenskaper.

Tips

Ny bruker

Hvis du er ny bruker av denne bilen, bør du ta deg tid til å se nærmere på de forskjellige delene av håndboken. Det er ditt ansvar å være kjent med bilens evner og begrensninger, og dessuten er det nødvendig for trygg og effektiv bruk.

Hold veiledningen oppdatert

Sørg for at veiledningen er oppdatert ved å alltid ha den nyeste versjonen. Ta en kikk på den hver gang programvareoppdateringer introduserer endringer eller nye funksjoner.

En veiledning til tilsiktet bruk av bilen din

Veiledningen fastsetter hva Volvo definerer som tilsiktet bruk av bilen. Når du henvises til veiledningen, skal det tolkes som en instruksjon om å forsikre deg om at du bruker bilen på tilsiktet måte. Dette anbefales siden både de beskrivende og foreskrivende delene av brukerhåndboken gir viktig informasjon som bidrar til sikker og effektiv bruk.

Nb!

Tilsiktet bruk

Hvis du bruker bilen på en måte som ikke er i tråd med Volvos intensjoner, kan det gå ut over bilens funksjon. Det kan blant annet føre til kortere levetid enn forventet for bilen, og redusert sikkerhet og effektivitet. Det kan også påvirke gyldigheten for kjøretøygarantien.

Volvo er ikke den eneste autoriteten som definerer hva som er korrekt bruk av bilen. Det er ditt ansvar å bruke bilen i henhold til lokale lover og restriksjoner.

Nøyaktig fremstilling av bilen

Hovedmålet er at denne håndboken skal gi en nøyaktig fremstilling av hvordan bilen virker. Det finnes imidlertid visse forskjeller mellom produserte biler som ikke gjenspeiles i håndboken, for eksempel farger, materialer og visse typer utstyr.

Nb!

Biler utstyres og tilpasses behov, lover og krav i forskjellige markeder. Visse regionale variasjoner i konfigurasjonen vil kanskje ikke gjenspeiles i brukerhåndbokens innhold.

Hvor finner du brukerhåndboken

Veiledningen for bilen er tilgjengelig som en app i bilens display, via mobilappen for bilen og på volvocars.com/intl/support.

Nb!

Volvos nettsted for støtte

Versjonen av veiledningen på Volvos nettsted for støtte er for en bil som er fullt utstyrt med alt tilgjengelig ekstrautstyr og alle funksjoner. Det betyr at den kan avvike fra denne veiledningen på grunn av det som er tilgjengelig i bilen din.1

Trykte supplementer

Brukerhåndboken er fullstendig digital, men et utvalg av innholdet kan leveres med bilen som et vedlegg i trykt format. Om slike vedlagte trykte publikasjoner leveres med bilen eller ikke, avhenger av regionen og hvordan bilen er konfigurert.

Anvendelighet

Viktig

• Vedlikehold og behandle bilen i henhold til Volvos anbefalinger i veiledningen. Volvo påtar seg ikke ansvar for skader eller ulykker hvis du ikke tar hensyn til instruksjonene i denne veiledningen.
  • Det anbefales at du leser all brukerinformasjonen før du kjører bilen for første gang.
  • Hvis du finner annen informasjon gjennom andre kanaler, for eksempel Volvos nettsted, som avviker fra informasjonen i bilen, er det alltid brukerinformasjonen i bilens display som gjelder.
  • Volvo arbeider kontinuerlig med å forbedre kvaliteten på informasjonen og gjøre den mer tilgjengelig og nyttig. Det betyr at beskrivelser og illustrasjoner kan bli endret. Volvo forbeholder seg retten til å gjøre endringer uten forvarsel.
  • Originalversjonen av denne brukerhåndboken er skrevet på britisk engelsk. Det kan derfor være visse forskjeller mellom beskrivelsene i brukerhåndboken og den faktiske bilen.
  • Beskrivelsene i denne brukerhåndboken er basert på generelle bruksforhold. Husk at de kan variere etter sted, miljø og kjøreatferd.
  • Ingen illustrasjoner eller tekster i denne veiledningen kan kopieres uten tillatelse fra Volvo.
  1. 1 Tilgjengelighet kan variere mellom regioner og utstyrsnivåer.

Mer i dette emnet