Regulering av vinduene

Du kan bruke bryterne foran og bak på det midtre armlenet til å betjene vinduene.

De elektriske vinduene kan fortsette å fungere en stund etter at du har gått ut av bilen. Husk dette når du forlater bilen.

Advarsel

Ta alltid hensyn til sikkerhet når du bruker vinduene. Bilens bevegelige deler kan forårsake skader på barn, andre personer og gjenstander.
  • Sørg for at du har uhindret sikt mot vinduene du betjener.
  • Ikke la barn leke med vindusbryterne.
  • La aldri barn være alene i bilen.
  • Før aldri en gjenstand eller kroppsdel gjennom et åpent vindu. Dette gjelder også når bilens elektriske anlegg er helt frakoblet.

Alle vinduene har innebygd klemmebeskyttelse som bidrar til å hindre skader. Les den relevante informasjonen om klemmebeskyttelse i en egen seksjon i veiledningen.

Nb!

Situasjoner der vinduene ikke kan åpnes.

• Vinduene kan ikke åpnes i hastigheter over ca. 180 km/t (112 mph), men de kan lukkes.
  • I veldig lav temperatur kan vinduene fryse fast slik at du ikke kan regulere dem.

Betjene vinduene fra forsetene

Vinduskontroller på forsiden av det midtre armlenet
Fra forsetene kan du kontrollere alle de elektriske vinduene. Trykk på knappen med teksten REAR for å veksle mellom å betjene for- og bakvinduene. Knappen blir gul for å vise at bakvinduene er valgt. Kontrollene vil bytte tilbake til forvinduene hvis du trykker en gang til på knappen, eller etter noen sekunder uten aktivitet.

Betjene vinduene fra baksetene

Vinduskontroller på baksiden av det midtre armlenet
Fra baksetene kan du betjene bakvinduene med bryterne på baksiden av det midtre armlenet.

Bruk bryterne til å åpne eller lukke vinduene:

• Ved å trykke eller trekke lett i bryterne kan du betjene vinduene til du slipper bryteren.
  • Hvis du trykker eller trekker bryteren hele veien, beveger vinduet seg automatisk selv om du slipper bryteren. Stopp det ved å bevege bryteren i den andre retningen.

Tips

Støydemping

Vindstøy fra vinduene bak kan dempes ved å også åpne vinduene foran litt.

Lukke ved å låse

Hvis du vil lukke alle vinduene samtidig når du låser bilen, kan du slå på denne funksjonen i innstillingene. Slå opp på automatisk lukking av vinduer i denne veiledningen for mer informasjon.

Betjene vinduene fra distanse

Du kan betjene vinduene fra distanse i mobilappen for bilen.

Låse bakvinduene

Du kan deaktivere bakvinduenes kontroller i innstillingene. Dette hindrer baksetepassasjerer i å betjene vinduene.

Nb!

Hvis automatisk vindusbevegelse eller klemmebeskyttelse ikke fungerer korrekt, kan det være du må tilbakestille vinduene. Du kan lære hvordan du gjør dette, i en egen seksjon i brukerhåndboken.

Mer i dette emnet