Skifte batteri i nøkkelbrikken

Du kan skifte batteriet i nøkkelbrikken når det går tomt.

Hvis nøkkelbrikken har dårlig signal, kan det skyldes lavt batterinivå. Du kan skifte batteriet selv. Brikken bruker et flatt knappebatteri av typen CR2450.

Tips

Det kan være nyttig å bruke et skrujern til å åpne batteridekselet i nøkkelbrikken og løfte opp batteriet.

Viktig

• Av sikkerhetsmessige grunner og for å sikre best mulig batteriytelse, bør du bruke gummihansker når du håndterer et nytt batteri.
  • Brukte batterier må resirkuleres på en miljøvennlig måte.
Nøkkelbrikken med Volvo-logoen på oversiden

Hold brikken med Volvo-logoen vendt oppover. Det finnes en liten åpning på den ene kortsiden av brikken. Åpne brikken fra denne siden ved å trekke kanten utover og oppover.

Løft dekselet i brikken for å få tilgang til batteriet.
Tving batteriet løs fra festehakene og trekk det mot deg for å ta det ut.
Skyv det nye batteriet inn i sporet og trykk det ned så det låses på plass. Sørg for at den positive siden av batteriet er vendt oppover.
Lukk dekselet i brikken så det klikker på plass.

Advarsel

Kontroller at batteriet er plassert korrekt, med riktig polaritet (pluss/minus). Ta ut batteriet hvis brikken ikke skal brukes på en lang stund. Dette anbefales for å unngå batterilekkasje og skade. Batterier med skade eller lekkasje kan føre til etseskade i kontakt med hud. Bruk derfor beskyttende hansker når du håndterer gamle eller skadde batterier.
  • Batterier må oppbevares utilgjengelig for barn.
  • La ikke batterier ligge på steder der de kan svelges av barn eller kjæledyr.
  • Batterier må ikke demonteres, kortsluttes eller kastes i åpen ild.
  • Ikke-oppladbare batterier må ikke lades. De kan eksplodere.
  • Batteridrevne apparater må kontrolleres jevnlig med tanke tegn til skader. Hvis du ser tegn på at nøkkelbrikken eller batteriet er skadet eller har begynt å lekke, skal brikken ikke brukes.
  • Oppbevar defekte produkter utilgjengelig for barn.

Hvis nøkkelbrikken fortsatt har dårlig signal, kan det skyldes signalforstyrrelse utenfor bilen. Hvis nøkkelbrikken ikke fungerer i det hele tatt, bør du gjenta de ovennevnte trinnene og forsikre deg om at du setter inn et fulladet batteri. Hvis du tror du trenger ny nøkkelbrikke, må du kontakte Volvos kundestøtte.