Driver Alert Control (DAC)* - fremgangsmåte

Innstillinger gjøres fra bildeskjermen på midtkonsollen og menysystemet der.

På/av

Funksjonen Driver Alert kan settes i klarstilling via menysystemet MY CAR:

• Markert rute - funksjonen er aktivert.
  • Ingen markering i ruten - funksjonen er slått av.

Funksjon

Driver Alert aktiveres når hastigheten overstiger 65 km/t (40 mph), og forblir aktiv så lenge hastigheten er over 60 km/t (37 mph).

P3-746 Symbol Driver Allert Paus

Hvis bilen kjøres vinglete, varsles føreren med et lydsignal samt tekstmeldingen Driver Alert Tid for pause - symbolet ved siden av tennes samtidig i kombiinstrumentet. Varselet gjentas etter en stund hvis ikke kjøringen blir bedre.

Varselsymbolet kan slås av:

• Trykk på venstre rattspakes OK-knapp.

Advarsel

En alarm fra Driver Alert Control bør tas på største alvor, siden en søvnig fører ofte ikke er klar over sin egen tilstand.

Ved alarm eller trøtthetsfølelse:
  • Stopp bilen på et sikkert sted så snart som mulig, og ta en pause.

Forskning har vist at det er like farlig å kjøre når du er trøtt, som når du er påvirket av alkohol eller andre stimulerende midler.