Avslutte lading av høyspenningsbatteriet

Avslutt ladingen ved å trykke på knappen ved ladeinntaket eller knappen i midtdisplayet1. Koble ladekabelen fra bilens ladeinntak og deretter fra 230 V-uttaket2 (vekselstrøm).

Viktig

Før ladekabelen kobles fra bilens ladeinntak, må ladingen avsluttes med knappen ved siden av ladeinntaket. Dette må gjøres selv om dørene på bilen allerede er låst opp. Hvis ikke ladingen avsluttes før ladekabelen kobles fra, kan dette føre til skader på ladekabelen eller systemet.

Nb!

Avslutt alltid ladingen før tilkoblingen til 230 V-uttaket (vekselstrøm) kobles fra, ved å trykke på knappen ved ladeinntaket eller knappen i midtdisplayet. Husk at ladekabelen må kobles fra bilens ladeinntak før den kobles fra 230 V-uttaket, delvis for å unngå skader på systemet, og delvis for å unngå at ladingen avbrytes utilsiktet.

P5-Icon gray box 1

Avslutt ladingen ved å trykke på knappen ved ladeinntaket – det låste håndtaket til ladekabelen utløses / låses opp.

P6- 2037- XC40 BEV-Plug out cable from car (Eu)
P5-Icon gray box 2

Løsne kabelen fra bilens ladeinntak, og steng luken.

P5P6-2037-Plug out cable from house (EU+CH+Korea)
P5-Icon gray box 3

Løsne kabelen fra 230 V-uttaket.

Legg tilbake ladekabelen i bilens oppbevaringsrom.

Ladekabelen låses automatisk

Hvis ikke ladekabelen løsnes fra ladeinntaket, låses den automatisk fast igjen en stund etter opplåsing, for å maksimere lading og rekkevidde, og for at tidsinnstilt klimatisering av kupeen før avreise skal være mulig. Ladekabelen kan løsnes igjen med knappen ved ladeinntaket eller knappen i midtdisplayet.

Ved hurtiglading (likestrøm) låses ikke ladekabelen automatisk fast igjen. Løsne ladekabelen fra bilens ladeinntak, koble den til igjen og følg anvisningene i ladestasjonens brukergrensesnitt hvis en avbrutt hurtiglading skal startes igjen.

Hurtiglading (likestrøm)

Avslutt ladingen ved å trykke på knappen ved ladeinntaket, med knappen i midtdisplayet eller ved å følge anvisningene i ladestasjonens brukergrensesnitt. Løsne ladekabelen fra bilens ladeinntak, og koble den til ladestasjonens oppbevaringsuttak.

Viktig

Forsøk aldri å løsne ladekabelen fra bilen mens lading pågår. Avbryt alltid ladingen først med knappen ved ladeinntaket eller knappen i midtdisplayet. Koble deretter fra ladekabelen når låsen i bilens ladeinntak låses opp automatisk.
Stopp hurtigladingen ved å trykke på knappen ved bilens ladeinntak, med knappen i midtdisplayet eller via ladestasjonens brukergrensesnitt. Ladingen avsluttes, og låsen i ladeinntaket låses automatisk opp. Dette kan ta et par sekunder.
Løsne ladekabelen fra bilens ladeinntak, og steng luken.
Koble ladekabelen til ladestasjonens oppbevaringsuttak, eller heng den tilbake på anvist sted.

Låse opp bilen under hurtiglading

Hurtiglading avbrytes vanligvis ikke hvis bilen låses opp. Hvis hurtigladingen avbrytes, gjenopptas den ikke automatisk, ettersom ladestasjonen krever at ladingen autoriseres på nytt via brukergrensesnittet. Ved avbrutt hurtiglading låses ikke ladekabelen automatisk fast igjen. Løsne ladekabelen fra bilens ladeinntak, koble den til igjen og følg anvisningene i ladestasjonens brukergrensesnitt hvis en avbrutt hurtiglading skal startes igjen.

1. 1 Bilen må låses opp for å avslutte ladingen, uansett om den er låst eller åpen.
  2. 2 Spenningen i strømuttaket varierer fra land til land.